Maisto produktai, kuriuose yra folio rūgšties

Maisto produktai, kuriuose yra folio rūgšties

01. Aug 2018, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Folio rūgštis yra B grupės vitaminas, kuris vartojamas pirmą nėštumo trimestrą vaisiaus nervinio vamzdelio defektų profilaktikai.

Akušerė Ieva Girdvainienė rekomenduoja pradėti ją vartoti dar iki pastojimo (bent kelis mėnesius iki planuojamo nėštumo), bei tęsti vartojimą visą pirmą nėštumo trimetrą.

Mažiausia dozė, kurią nėščioji turi gauti – 400 mcg arba 0,4 mg. Atskirais atvejais, gydytojas dozę gali padidinti. Folinę rūgštį neretai rekomenduojama gerti po valgio tam, kad išvengtumėte pykinimo ir vėmimo.

Kadangi folio rūgštis augaluose naudojama fotosintezės procesuose, daugiausiai jos yra lapinėse daržovėse (petražolėsšpinataisalotų lapai ir kt.).
 
Taip pat jos yra kepenyseinkstuosekiaušiniuose, motinos ir karvės pienealaus mielėse.
 
20180710135442-98467.jpg