Mama: Skausmingas pirmasis gimdymas, ar toks bus ir antrasis?

Mama: Skausmingas pirmasis gimdymas, ar toks bus ir antrasis?

11. May 2015, 07:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Po pirmo gimdymo kentėjusi didelius skausmus šiuo metu antro vaikelio besilaukianti mama baiminasi, kad viskas nepasikartotų.

Prieš 3 metus pagimdžiau savo pirmagimę. Gimdymas buvo nelengvas, dukrytė svėrė 4010 gramų. Mano klubai siauri, pagimdžiau pati. Tačiau po gimdymo teko kęsti didelius skausmus. Ketvirtą dieną po gimdymo rentgenas parodė, jog 2 cm į vieną pusę pasistūmę kaulai. Pirmą mėnesį praleidau lovoje, kęsdama didelius skausmus. 6 mėnesius nešiojau specialų diržą, veržiantį klubus.

Dabar laukiuosi antro vaikelio ir visas kūnas nueina pagaugais nuo minties, kad visa tai gali pasikartoti. Kokia tikimybė, kad antras gimdymas baigsis taip pat? Ar tokiu atveju galimas Cezario pjūvis? 

Pasak šeimos gydytojos Rasos Katkevičienės, siauras dubuo, jei tai buvo nustatę nėštumą prižiūrintys gydytojai, yra rimta indikacija Cezario pjūvio operacijai.

"Kaip ten buvo iš tikrųjų, kodėl Jūs gimdėt pati – neaišku. Bet Jūsų antrasis gimdymas turi būt tik su Cezario pjūviu. Viso nėštumo metu moters organizmas ruošiasi gimdymui, taigi, dubens kaulų jungtys išbrinksta, minkštėja, kad gimdymo metu dubens kaulai galėtų maksimaliai pasislinkti", - teigė šeimos gydytoja.

Nėštumas – tai išbandymas organizmui, jo metu išryškėja silpnos vietos. Šiuo atveju – tai dubens jungtys. Todėl gydytoja patarė iš anksto aptarti situaciją su savo gydytoja ginekologe, kuri priims gimdymą.

Deja, lengva nebus, bet jei būsite stebima specialisto, tai nebus ir taip blogai.

Sėkmės.