Mamų patarimai dar negimdžiusioms arba kas laimi natūralios vilnos triušiuką

Mamų patarimai dar negimdžiusioms arba kas laimi natūralios vilnos triušiuką

18. Jan 2019, 09:55 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jūsų patarimai visoms būsimoms mamoms, kurios dar tik planuoja kūdikį arba jau laukiasi, ką verta atminti, kokių esminių klaidų nedaryti, kalbant apie vaikelio planavimą, laukimą, kraitelio rinkimą ir panašius dalykus:

  • Raudona braškė 

Patarimas labai trumpas ir aiškus - jau nuo to momento, kai sužinojai, kad tavyje auga gyvybė esi pati geriausia mama. Skamba banaliai? Bet tai tiesa. Jokiuose forumuose ar knygose neįgausi to žinojimo, kuris slypi natūraliai mamos širdyje ir galvoje. Nepriimk skaudžiai kitų kritikos, netaikyk kitų taisyklių sau ir savo vaikui, nes jūs jau esat komanda ir tik jūs patys kuriat savo taisykles ir gyvenate taip kaip jums patogiausia. Kad ir koks tavo sprendimas susijęs su tavo vaiku bus, neabejotinai jis bus pats geriausias. Tu pati geriausia mama, kitaip tavo kūdikis tavęs nebūtų pasirinkęs. ;)

  • Ikke 

1. Net ir nėštumo metu stengtis maitintis sveikai ir nepasiduoti "apsirijimui" pasiteisinant nėštumu. Taip ir kūnas nepristigs naudingų medžiagų, ir kūdikis bus sveikesnis, ir nereiks kovoti su antsvoriu pagimdžius, o kur dar tos nelemtos strijos.

2. Miegoti miegoti ir dar kartą gerai išsimiegoti naktimis, nes jei kūdikį maitinsite pačios, miego naktimis tikrai labai sumažės.

3. Mažiau galvoti apie gimdymą ir mažiau jį planuoti, nes tiek pati gimdymo data, tiek visa gimdymo eiga gali būti visiškai kitokia nei jūs planavote.

4. Nepulti prisipirkinėti daugybės rūbų ir kitų dalykėlių, nes nemažai jų net nepanaudosite. Tad tik užims vietą namuose ir bus išmesti pinigai į balą. 

5. Jeigu turite daug laisvo laiko, nuvykite į nemokamas paskaitas nėščiosioms (ypač Vilniuje jų didelis pasirinkimas), gausite ir daug naudingos medžiagos, ir nemokamų dalykėlių, ir pabendrausite su kitomis nėščiosiomis, ir įdomiai praleisite laiką užuot gulėjusios ant lovos ir galvojusios apie būsimą gimdymą.

6. Pasirūpinti tinkamu nėštumą prižiūrinčiu gydytoju. Jeigu gydytojas, pas kurį lankotės, kelia abejonių, eikite pas kitą. Jeigu po echoskopijos ar tyrimų jums vis dar neramu, eikite atlikite dar kartą. Nėštumas neturi būti kančia su nežinomybe (nors sutinku, kad tas smalsumas lydės iki pat nėštumo pabaigos), tačiau nervai dėl vaikelio ir pačios sveikatos labai vargina.

7. Pagimdžius nepasiduokite rutinai. Net ir su mažu kūdikiu nesunku atrasti naujų dar nepatirtų dalykų, galų gale skirkite bent kelias minutes laiko sau. Nepamirškite draugių ir artimųjų.

8. Nenusiminkite ir nepulkite panikuoti, jei ne viskas einasi puikiai. Tiek nėštumas, tiek pirmieji metai praeina labai greitai, ir atsigręžus atgal tos buvusios problemos atrodo tokios mažos ir nieko vertos. :)

  •  Kristuliuuxx 

Visų pirma, džiaukitės šiuo nuostabiu laikotarpiu, mėgaukitės kiekvuena akimirka, nes tai pats nuostabiausias metas moters gyvenime, nepaisant visų nesklandumų, jie tikrai nublanks, kai ant krutinės pajusite savo stebuklėlio kūnelį, išvysite jo akytes. (L)

Antra, iškilus kokiems klausimams, susijusiems su sveikatos būkle nėštumo metu, nesikonsultuokite forumuose, geriau klauskite specialisto. :)

Trečia, skaitydamos įvairias istorijas, apie itin sunkius gimdymus negalvokite, kad taip bus jums. Neapkraukite savęs blohomis tų istorijų emocijomis, jūsų nėštumas ir gimdymas tikrai nebus toks kokie visų. :)

Ketvirta, jei neramina atsakymas jūsų gyditojos, į jūsų klausimą nebijokite pasikonsultuoti ir su kitu mediku, bus ramiau. ;)

  • DandM 

-Geriausia neplanuoti, nes vaikas gimsta pačiu tinkamiausiu metu.

-Būtinai surenkite Baby Shower, jo metu Jūsų draugės palengvins pagrindinių pirkinių sąrašą.

-Imkite viskà, kà dovanoja draugès, artimieji, sutaipysite gerokai pinigú.

-Neprisipirkite daiktų per daug iš anksto, nes nežinai, kas gyvenime gali nutikti.

-Neduokite daktarams kyšių, jie puikiai savo darbą atliks ir taip!

-Darykite taip, kaip jaučia Jūsų, kaip mamos, širdis!

  •  Kodelcia 

Na o aš palinkėčiau klausyti ir širdies - motinystė ateina iš ten. O praktiškasis patarimas- nuo trisdešimtos nėštumo savaitės turėti susikrovus tašiuką ir ramiai laukti pasimatymo su mažyliu.

  •   Mamatest 

Pirmiausia, patariu mažiau skaityti ir klausyti patarimų ir "o kaip man buvo" istorijų. Nes jei viskas pas kūsų draugus buvo "rožėm klota", o jums kažkas bus ne taip, nusivilsit. Imsit galvoti, kad gal esate bloga mama. Nes juk Marytės vaikas trijų mėnesių jau turėjo 3 dantis, o metukų jau bėgiojo. O va jūsų dar metų tik ramstosi ir pirmas dantukas islindo tik pusės metų. Onjei istorios bus nelabaibgerų patirčių, prisigalvosit ir pergyvensit be reikalo. Šiaip, motinystei pasiruošti neįmanoma. Gali skaityti daug knygų, bet teorija ir praktika - visai skirtingi dalykai. Tu negali iš anksto "išsimiegoti" į priekį, kaip juokais siūlo patyrusios mamos. Bus visko. Ir nuo nuovargio gali stogas važiuoti. Net žinant apie tai teoriškai, praktikoje gali ištikti šokas. O viskas labai paprasta. Kol nesi mama… dar nejauti, kaip ir ką daryti, kai jau turi leliuką ant rankų, daug ką priiminnatūraliai ir intuityviai darai viską, kaip tavo vaikui geriausia.

Natūralios vilnos barškutis - Triušiukas*

Laimėtoja - IKKE!

na o

Huggies® Elite Soft sauskelnių pakuotę (pasirinkto dydžio) laimi Judita P. iš Facebooko.

 20180827122540-70283.jpg

*Nuotrauka iliustratyvinė