Mano gimdymo istorijos

Mano gimdymo istorijos

18. Apr 2015, 16:28 lina_baj lina_baj

Aš noriu pasidžiaugti abiem savo gimdymais. Abu kartus gimdžiau Kauno klinikose, nesitarus, bet papuoliau pas labai mielus, rūpestingus, savo darbą išmanančius gydytojus. Bet apie viską atskirai.
Prižiūrėjo mane abu nėštumus ta pati gydytoja Violeta Paliūnienė - linksma, į visus klausimus atsakanti gydytoja. Visada nuramindavo, ištirdavo, paaiškindavo. Vos ne pati gydytoja galėjau tapti, nes žinojau kam, kodėl, kaip, ką reiškia. Priimdavo be išankstinės registracijos, jei kas neramu. Jaučiausi saugiai ir ramiai, kaip ir priklauso.
Pirmąkart gimdyti nuvažiavau likus savaitei iki termino ir nubėgus vandenims. Streso daug, kojos rankos dreba, bet visur sutiko su šypsena, nuramino. Laukti teko susitikimo su mažuoju apie 10 valandų, skatino. Iš to streso nepamenu nei gydytojų vardų, nei pavardžių. Gaila, nes buvo tikrai atsidavę savo profesijai.
Antrą kartą viskas kitaip. Prieš gimdymą teko kelias dienas pagulėti patologijos skyriuje, nes kilo kraujo spaudimas. Ten matavo, tikrino, skaičiavo. Viskas gerai, iki termino dar savaitė, tad planavo penktadienį išleisti laukti namo. Vakare pasidžiaugiau, atsipalaidavau, bet susiruošus eit miegoti pradėjo spazmuot pilvuką. Supratau, kad namo grįšim jau su nauja šeimos nare ir kiek vėliau. 
Šįkart vandenys nenubėgo, prasidėjo sąrėmiai. Viskas šįkart greitai, labai greitai. Vyras vos spėjo atvažiuoti iš namų, ir mergytė jau pas mane ant krūtinės. Šįkart teko gydytojas vyras, bet vis vien nepamenu vardo. Labai atsakingas, ramus, kalbėjo tvirtai, ramiai. Man viskas buvo aišku, panika nekilo, gal ir nebuvo kada. Akušerė taip pat rūpestinga. Likau labai viskuo patenkinta, prižiūrėta ir praktiškai apšokinėta!

Ačiū gydytojams už nuoširdumą, pagalbą ir supratingumą!