Masažas - kūno ir sielos atgaiva

Masažas - kūno ir sielos atgaiva

31. Dec 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Sakoma, jog nėščia moteris – ne ligonis, tačiau ir dabar kartais būsimos mamos girdi, ko jos negali daryti. Vienas iš tokių dalykų – masažas. Tačiau pasak specialistų, masažas, anaiptol, naudingas nėštukei.

Nuramina protą

„Atėjusios mamytės iš pradžių labai baiminasi masažo. Aš pati irgi bijojau, nes gyvename tokioje visuomenėje, kur nėščiajai dažnai sakoma: „neik, nedaryk, nelipk, nenešk“ ir pan.

Tačiau tai, ką mes darome, yra mano pačios išgyventa patirtis. Besilaukdama du kartus keliavau į Indiją, iš kur parsivežiau žinių, kad besilaukianti moteris masažo metu jaustųsi gerai“, – pasakojo ajurvedinio centro „Shanti“ vadovė Eglė Kauneckienė.

Ajurvediniai masažai nėščiosioms ne tik suteikia estetinį poveikį, pamaitina odą, sumažina tempimą, atpalaiduoja, bet ir nuramina būsimos mamytės protą.

Toksinų valymas iš organizmo

Kaip pasakojo E.Kauneckienė, ajurvedinai masažai yra ir valantieji masažai. Jie atliekami odą tepant juodųjų sezamų sėklų aliejumi, kuris skverbiasi į audinius ir tokiu būdu valo kūną.

Nėštumo metu organizmas pats nesivalo, todėl labai daug toksinų kaupia savyje. O valantieji masažai gali tokiu būdu labai „pasitarnauti“.

Kuo mamos pilvukas didesnis, tuo sunkiau jai savarankiškai pailsėti ir atsipalaiduoti. Tad ajurvediniai masažai padeda mamai atsipalaiduoti visapusiškai.

Pilvo masažas

„Visuomet mamyčių paklausiame, ar sutinkate, kad masažistė prisilies prie jūsų pilvuko ir lengvais judesiais jį pamasažuos. Nes kiekviena mama jį saugo ir bijo, kad ko neatsitiktų.

Paaiškiname, jog masažo judesiai skirti daugiau ne mamai, o kūdikiui pilvelyje – tai savotiška terapija vaisiui“, – aiškino ajurvedinio masažo specialistė.

Padeda išvengti strijų

Masažas gali padėti išvengti daug bėdų, dėl kurių nerimauja nemažai nėštukių – kojų tinimo, strijių atsiradimo, vandens kaupimosi ir pan.

Pasak pašnekovės, įvairūs specialūs masažo judesiai padeda besilaukiančioms to išvengti. Beje, masažas svarbus ne tik nėštumo metu, bet ir po jo, kai mamytei ypač reikia pailsėti. Tai svarbu ne tik dėl grožio, bet ir tam, kad pailsėjusi mamytė turėtų daugiau pienelio savo kūdikiui.

Vietoj losjonų – sezamų aliejus

O toms mamytėms, kurios dėl laiko stokos ar kitų priežasčių negali nueiti pas masažistę, specialistė rekomenduoja tiesiog nusipirkti šalto spaudimo sezamų aliejaus ir kas rytą išsitrinti visą kūną.

„Negailėkite aliejaus, tepkite jo gausiai nugarą, kojas, ypač pilvuką. O po to nusiprauskite šiltu dušu. Tuomet nereiks jokių kremų, losjonų, nebus sausumo ir tempimo jausmo. Pasijusite lyg išėjusios iš masažo kabineto“, – šyptelėjo ajurvedinio centro vadovė E.Kauneckienė.

Mamyčių klubas