Meilės malonumai nėštumo metu. II dalis

Meilės malonumai nėštumo metu. II dalis

06. Sep 2017, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šiuos tris patarimus vertėtų perskaityti ir vyrams.

  • Tik abiejų noru! Seksas laukimosi periodu turėtų vykti tik abipusiu susitarimu, jokiu būdu ne prieš moters valią. Tuo tarpu kai kurios moterys, norėdamos įtikti savo vyrams, išvengti kivirčų ir priekaištų, visiškai nepaiso savo norų, kartais netgi savijautos ir pasiduoda spaudimui mylėtis.
  • Pasimylėti prieš išvažiuojant gimdyti?.. Aišku to nereikėtų suprasti visiškai pažodžiui. Prasidėjus sąrėmiams, mintys suksis tikrai ne apie seksą. Čia labiau turima galvoje tai, kad jei nėštumas yra sklandus ir moteris to nori, mylėtis galima iki pat paskutiniųjų dienų iki gimdymo. Seksas tokiais atvejais netgi turi savų privalumų – vyro spermoje esantys prostaglandinai minkština gimdos kaklelį, „paruošia“ jį gimdymui.
  • Namuose kūdikis. Kada gi pagaliau seksas? Kalbant grynai apie moters fiziologiją, ši po gimdymo natūraliai kurį laiką nesidomi seksu. Kodėl? Priežasčių yra net kelios. Pirmiausia žindymas slopina ovuliaciją. Tai signalas, kad naujam nėštumui dar ne laikas. Maždaug per 6-8 savaites po gimdymo, jei šis buvo sklandus, be jokių komplikacijų, atsigauna moters lytiniai organai, išsivalo gimda, užgyja visi gimdos kaklelio plyšimai ar kirpimai (jei tokių būta), susinormalizuoja žarnyno veikla. Ne veltui patariama pradėti mylėtis būtent po tokio laiko tarpo po gimdymo. Seksas po tiek laiko ne tik leidžiamas, bet netgi ir rekomenduojamas – jis skatina atsinaujinti gimdos gleivinę, moteris sparčiau „grįžta“ į savo vėžes. Antra vertus, pagal naujausias gydytojų ginekologų rekomendacijas, jei pagimdžiusi moteris niekuo nesiskundžia ir nei jai, nei partneriui netrukdo tai, kad vis dar kraujuojama, jei moteris išties geidžia mylėtis ir tai daro be jokio spaudimo, galima ir nelaukti tų 6-8 savaičių. Apsilankyti pas gydytoją ginekologą, savaime suprantama, būtina, tačiau pirmasis vizitas po gimdymo nebūtinai turi įvykti prieš pirmus lytinius santykius tapus mama.

Kitas dalykas – moters nenoras mylėtis, kurį išprovokuoja pasikeitusi jos psichologinė būsena, nuovargis ir emocijos, patiriamos prižiūrint kūdikį. Be to, svarbu atminti: kol moteris maitina kūdikį, jos kiaušidės „miega“, nevyksta ovuliacija. Tai turi įtakos seksualiniam potraukiui – jis gali būti netgi mažesnis nei nėštumo metu.