Nauji metai, nauji pokyčiai

Nauji metai, nauji pokyčiai

16. Jan 2021, 11:32 owiduke owiduke

Sulaukėm Naujųjų metų. Didelių tikslų ir siekių sau neužsibrėžiau. Nes šie metai ir taip bus kitoki. Nuo pat metų pradžios mano šeimos laukia permainos. Vakar buvo paskutinė mano darbo diena. Išeinu į dekretą. Taip, tikrai taip, jau į dekretą. Atrodo dar tik neseniai darbe pasakiau esanti nėščia. O jau atsisveikinau su kolegomis. Beveik 10 metų išdirbau. Dauguma kolegų tie patys, kuriuos radau atėjusi dirbti. Tikiuosi visus arba bent didžiąją dalį jų rasiu ir grįžusi po poros metų. Žinoma, iš tų 10 metų reiktų minusuoti 2 metus, kuomet auginau dukrą. Bet nors ir buvau namuose, aš dirbau ir vis karts nuo karto užsukdavau į darbą. O šį kartą palieku viską ir išeinu tikrų motinystės atostogų. Visus savo darbus perleidau naujokei. Kažkoks keistas jausmas. Ir džiugu širdyje, ir neramu. Džiugu, nes nekantrauju sulaukti antro vaikelio, o neramu, nes truks darbo, kolegų, pačio proceso, kuomet ruošdavausi į darbą. Žinoma, to truks pirmas savaites, paskui prasidės darbai su gėlėmis. Turėsiu ką veikti. Nors nebūsiu labai darbinga, bet vis kažką padėsiu. 

Kita nauja permaina, kad jau baiginėja įrengdinėti mūsų namą ir jau šį savaitgalį pradėsiu pakuoti daiktus. Kadangi pilvas nemažas, sveikatos nėra tiek daug, tai po truputį pakuosiu pačius nereikalingiausius daiktus, kad jau kitą savaitę galėtume vežti į namą. Tikimės už 2-3 savaičių nakvoti savo naujuose namuose. Labai džiaugiuosi, kad spėsime įsikelti į naujus namus prieš gimstant vaikui.

Kita nauja permaina - antras vaikas. Laukiame visi labai. Bet kartu ir neramu. Nebijau gimdymo, nebijau bemiegių naktų. Bet bijau naujos rutinos. Liepa rudenį pradės lankyti paruošiamąją klasę. Tad pavasarį mes galime vesti, galime nevesti jos į darželį. Bet rudenį, jeigu nebus karantinų, norėsime, kad pamokėles lankytų kiekvieną dieną. Reiks ryte nuvežti, per pietus parsivežti. Vyro darbo laikas su jos pamokų laikų ne visada sutaps. Todėl bus dienų, kaip reikės man ją vežioti. Labai tikiuosi, kad mūsų kūdikis mėgs keliones automobiliu. Nes jeigu ne, tada sesę vešime į mokyklą su visu orkestru. 

Poryt eisiu pas gydytoją. Labai viliuosi, kad mūsų mažylis parodys savo lytį. Norisi jau susipirkti pačius reikalingiausius daiktus ir po truputį krautis tašes į ligoninę. Bet vis dar laukiu, gal mažum pasakys kas gims, nes kartais renkantis tam tikrą pirkinį dvejoju dėl spalvos..