Naujoviška tradicija - prieš gimdymą pailsėti per "Kūdikio mėnesį"

Naujoviška tradicija - prieš gimdymą pailsėti per "Kūdikio mėnesį"

04. Jul 2014, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekviena žinome, kas yra medaus mėnuo - savaitės ar kelių (retai, kas gali sau leisti visa mėnesį) poilsis po vestuvių. Tai romantikos, meilės ir atsipalaidavimo laikas, skirtas pabūti tik dviese.

Šiandien norime pristatyti dar vienas pasaulyje žinomas atostogas, kurios skirtos kūdikio besilaukiantiems tėveliams ir vadinasi Kūdikio mėnuo (angliškai - Babymoon). Tai laikas, kuomet prieš susilaukiant pirmojo kūdikio tėveliai iškeliauja į romantišką kelionę dviese ir skiria laiką vienas kitam žinomi, jog greitai jų laukia įtemptas laikotarpis.

Sąvoka atsirado prieš porą dešimtmečių ir yra plačiai naudojama JAV. 

Žinoma, šias atostogas reikėtų pasiimti ne likus kelioms savaitėms iki gimdymo, bet antro trimestro viduryje ar trečio pradžioje - kai dar jaučiatės žvali, galite skristi ir nėra jokių būsimo gimdymo požymių. 

Nepamirškite, daugelis avialinijų nuo 28 savaitės prašo gydytojo pažymos apie galimybę skristi, o lipti į lėktuvą leidžiama iki 34-35 savaitės.

Pasirinkite streso nereikalaujančią kelionę, kur skirsite daug laiko poilsiui. Atkreipkite dėmesį į klimatą - perkaisti yra blogiau nei šiek tiek sušalti.

Nepamirškite pasidomėti draudimu - ar jums galios Europos sąjungos kortelė, o gal jūsų kreditinė kortelė yra lyg draudimas. 

Na, o svarbiausia - puikus nusiteikimas, gera nuotaika ir atsipalaidavimas, tuomet kūdikio mėnesio atostogos liks nepamirštamos!