Nereikia vyro versti dalyvauti gimdyme

Nereikia vyro versti dalyvauti gimdyme

21. Sep 2014, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jau turbūt nieko nebestebina vyro dalyvavimas gimdymo procese. Dauguma Mamyčių klubo mamų yra už tai, kad vyras dalyvautų šiame svarbiame šeimos gyvenimo momente.

Ne viena moteris nori, kad vaikučio tėtis būtų kartu gimdymo metu, tačiau ne visiems vyrams lengva pasiryžti šiam atsakingam žingsniui. Būna, kad norėdami įamžinti svarbią akimirką ar perkirpti virkštelę, kai kurių tėvelių silpni nervai neišlaiko ir jie pasitraukia iš gimdyklos.

Tačiau Mamyčių klube pasidalinusios savo patirtimi mamos vienbalsiai pripažįsta, kad nebuvo nė kalbos apie vyro nedalyvavimą gimdyme. Pirmiausia dėl to, dauguma teigia, jog vyras yra didžiausias palaikymas ir atrama moteriai sąrėmių ir gimdymo metu. Džiugu, kad šiuolaikiniai tėveliai neišsigąsta šio atsakingo žingsnio.

Štai keletas mamų komentarų:

  •  „Labai džiaugiuosi, kad mano vyras dalyvavo gimdymo metu. Jis man daug padėjo, nuramino. Be jo būtų buvę sunkiau. Galėjau jam stipriai įsitverti į ranką. Kiekvienas vyras turėtų matyti gimstantį savo vaikelį, nes nėra nieko nuostabesnio“.
  •  „Labai likau laiminga. Mūsų santykiai net dar labiau sustiprėjo, tapome artimesni. Be to, kaip gera pamatyt vyro akyse džiaugsmo ašarą“.
  •  „Kai sužinojau, kad laukiuosi, su vyru pasikalbėjau šia tema. Paklausiau, ar norėtų dalyvauti gimdyme, ar nebijos ir nepasibaisės gimdymo eiga, nes juk visko būna. Bet jis tvirtai buvo apsisprendęs, kad dalyvaus ir man buvo labai gera žinoti, kad mylimas žmogus bus su manimi“.

Jokiu būdu nereikia vyro versti to daryti

Tačiau būna situacijų, kai vyrai nori visame tame dalyvauti ir palaikyti savo moterį, bet fiziologiškai negali.

Kaip sako Jurgita, antrasis jos vyras mielu noru buvo šalia, tačiau išėjo paskutinę akimirką, nes nenorėjo apalpti. „Aš jo nesmerkiau ir neprieštaravau. Virkštelės taip pat nenorėjo kirpti, bet čia jau vyro apsisprendimas. Grįžo, kai išgirdo kūdikio riksmą. Tada ir pamačiau savo vyrą verkiantį iš laimės“, – pasakoja moteris.

Ne viena pritaria nuomonei, jog jokiu būdu nereikia vyro versti to daryti, jei jis nenori arba negali. Štai atviras supermamos komentaras, kuris viską apibendrina:

„Pirmaisiais nėštumo mėnesiais vis klausinėdavau jo, ar ruošiasi dalyvauti gimdyme, o jo atsakymas ,,nežinau“ mane siutino. Bet laikui bėgant supratau, kad nereikia vyro versti, jis pats turi tai nuspręsti, juk kiekvienas žmogus yra skirtingas.

Niekas nesiginčija, kad pamatyti tik ką gimusį vaikelį yra nuostabu, tačiau pats gimdymas reikalauja daug emocinio stabilumo. Mano vyras apsisprendė gimdyme nedalyvauti, be to, ir aš pati galiausiai pasakiau, kad taip bus geriausia. Su manimi buvo mama. Gimdymas buvo labai ilgas, sunkus, varginantis. Ir dabar labai džiaugiuosi, kad jame nedalyvavo vyras ir nematė viso to skausmo ir veiksmo.

Manau, reikia leisti pačiam vyrui nuspręsti. Esu girdėjusi istorijų apie tai, kai vyrai sudalyvauja gimdyme, o po kurio laiko palieka savo mylimąsias paveikti to matyto vaizdo ir išgyvenimų arba jos netraukia jų fiziškai“.

Ar jūsų vyras sutiko dalyvauti gimdyme? 

Dalyvauk projekte: PARTNERIS ir jo vaidmuo gimdyme

BLOGŲ LAUKIAME IKI RUGSĖJO 30 DIENOS (IMTINAI)!

Pagrindinis prizas

Huggies® Newborn  

Sauskelnės naujagimiui su drėgmės indikatoriumi ir specialia kišenėle 

20140826142813-92711.jpg

Huggies® pristato patobulintas sauskelnes naujagimiams!

Mažyliui, kuris tik išvydo pasaulį, būtina ypatinga priežiūra, rūpestis ir švelnumas. Kasdien mūsų laukia siurprizai vaiko vystymosi procese, todėl specialios sauskelnės naujagimiams Huggies® Newborn – tokios patogios, švelnios ir minkštos, turinčios unikalias savybes – drėgmės indikatorių ir kišenėlę, kuri saugo nuo pratekėjimų.

Specialus drėgmės indikatorius sauskelnėse Huggies® Newborn nusidažo žalsva spalva, kai sauskelnės sušlampa ir metas jas keisti! Naujagimiui ypač svarbu likti sausam. 

Speciali kišenėlė vidininiame sluoksnyje apsaugo nuo skystų išmatų nutekėjimo nugaros srityje.

Naujose Huggies® Newborn – nauji, patobulinti lipdukai! Jie tvirtinami visame sauskelnių paviršiuje, tai padeda joms geriau prigulti prie mažylio kūnelio; be to, galima reguliuoti jų dydį, atsižvelgiant į mažojo pilvuko dydį.

Huggies® Newborn sukurtos iš unikalių, minkštų, „kvėpuojančių“ medžiagų.

Išorinis sauskelnių sluoksnis yra iš 100% medvilnės, kurios dėka jos ypatingai tampa švelnios ir minkštos.

Papildomi prizai

NUK FIRST CHOICE Disney mokomasis buteliukas ir NUK kramtukai

www.nuk-baby.lt


20140603123839-21519.jpg

Nuotrauka iliustratyvinė

Mothercare smėlinukas!

20140127151253-69433.jpg