Nėščiajai kietėja viduriai - kaip su tuo kovoti?

Nėščiajai kietėja viduriai - kaip su tuo kovoti?

28. Apr 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vidurių užkietėjimas kankina ne vieną besilaukiančią moterį. Ką valgyti, kad to išvengtumėte? 

Pasak mitybos specialistės Inesos Siksnos, vidurių užkietėjimas nėščiosioms atsiranda dėl hormonų pasikeitimo. Norint, kad nekamuotų vidurių užkietėjimas (tai galioja visiems, net tik nėštukėms) – reikia gerti pakankamą vandens kiekį.

Taip pat atidžiau žiūrėkite, kad mityboje nebūtų per daug „sunkaus maisto“: baltos duonos, ryžių, bandelių, virtų morkų, juodos arbatos ir kt.

Norint padėti žarnyno mikroflorai, galite į maisto racioną įtraukti skystus pieno produktus. Taip pat įtraukite į mitybą produktus, praturtintus ląsteliena: duona su sėlenomis, košės, vaisiai, daržovės.

Valgykite slyvų, o su bananais būna įvairiai – kai kuriems jie laisvina, kai kuriems, priešingai – kietina vidurius.

Norint išvengti šios problemos, daugiau kasdien vaikščiokite, reguliariai mankštinkitės. Užkietėjmą gali sukelti ir geležies preparatai, rekomenduojami nėštumo metu.

Gali būti ir psichologinė šios problemos priežastis, tokiu atveju nepadės aukščiau išvardinti patarimai. Stresinėse situacijose (darbe arba kelionėje) pasituštinimas gali užsilaikyti. Tokiu atveju pasistenkite pasituštinti ryte arba kai dar esate namie ir pan.

Dėl vidurių užkietėjimo problemos būtinai pasikonsultuokite su savo ginekologu.

05. May 2015, 19:03

Slyvos visada padeda bet gaila nestumo metu nuo slyvu vemiu ,taigi kenčiu didelius skausmus nes niekaip nepavyksta atrasti to kas padetu lengviau atlikti reikalus.