Nėščiųjų intymioji higiena

Nėščiųjų intymioji higiena

21. Mar 2013, 00:00

Pastojus moteriai kyla natūralus klausimas – kaip pasikeis mano intymioji higiena? Keletas pastebėjimų šia tema.

 

 Kaip dažnai praustis?

 

Pastojus dėl hormonų poveikio gali pagausėti išskyrų iš makšties, todėl gali tekti praustis dažniau, negu įprastai. Apsiprausiant lytinius organus, vanduo turi tekėti nuo lyties organų tiesiosios žarnos link. Patogiausia naudoti vienkartinius rankšluostukus, tačiau jei turite medvilninį, naudokite jį tik šiam reikalui ir keiskite kas kelias dienas. Nusiprausus intymias vietas nusiplaukite rankas, beje, kaip ir kaskart prieš keičiantis įklotus ar po to.

 

Nebetinka įprasti higieniniai įklotai

 

Jei iki nėštumo naudoti kasdieniai įklotai jums tiko ir nekėlė alergijos, juos galima naudoti ir nėštumo metu, tačiau keisti reiktų dažniau, bent kelis kartus per dieną. Ženklas, kad įklotai jums netinka yra pagausėjusios išskyros, niežėjimas ar kiti nemalonūs pojūčiai. Tinkamiausi įklotai yra tokie, kuriuose daugiau natūralaus pluošto, nes sintetiniai neleidžia odai kvėpuoti.

 

Koks prausiklis tinkamiausias?

 

Intymiai higienai skirtų prausiklių pasiūla didelė. Jeigu iki nėštumo naudojote tam tikrą ir jis tiko, pastojus nereikia eksperimentuoti ir ieškoti kito. Nėštumo metu tinkamiausi intymiosios higienos prausikliai, kurie yra kuo natūralesnės sudėties, nėra per daug kvapūs. Geriausia prausiklį įsigyti vaistinėje, pasikonsultuojant su vaistininke dėl jo sudėties.

 

Tualetinis popierius – be spalvų ir kvapų

 

Pastojus rekomenduotina atsisakyti spalvoto tualetinio popieriaus, kurio gamybai naudojami dažai. Taip pat verčiau vengti kvepiančio popieriaus. Tinkamiausias yra minkštas, nespalvotas ir bekvapis tualetinis popierius.

 

Kada kreiptis į gydytoją?

 

Jeigu pastebite, kad nėštumo metu išskyrų yra labai daug arba jos skleidžia nemalonų kvapą, yra neįprastos spalvos, kreipkitės į nėštumą prižiūrintį ginekologą. Jis gali paskirti tyrimus, ar nėra makšties uždegimo. Jei yra tam tikrų pakitimų, gydytojas gali paskirti specialių makšties žvakučių, taip pat rekomenduos, kokias priemones naudoti intymiajai higienai.

 

Kaip pasikeitė Jūsų intymiosios higienos įpročiai pastojus?

 

 

 

kristuliuuxx kristuliuuxx 20. Jan 2016, 12:09

aš išbandžiau daugybe prausiklių, nu kelias dienas viskas gerai, bet po to jau sukelia nemalonius pojūčius, tai niežėjimą ir pan, tai nebenaudoju jokių prausiklių, tik vanduo ir jokių problemu nebeturiu 😀

20. Sep 2014, 12:16

iki nestumo ir dabar (19sav.) naudoju AVON kompanijos intymios higienos prausiklius, jokiu problemu neturiu 👍

19. Jan 2014, 19:02

Pastojus mane nuolat kamuoja pienlige, jau nepadeda nei liaudiški receptai nei gydytojos skirti vaistai. Tad higiena tapo labai svarbi isbandziau keleta muilų, tačiau geriausias pasirodė vaistinėje pirktas BABE, jis numalšina visus negerus jausmus ir apsiprausus 2 kartus per dieną dingsta nemalonūs pojūčiai. Niekad nemaniau kad intymioji higiena man kada bus tokia svarbi.

Elen7 Elen7 31. Dec 2013, 10:52 Ramunijaaa

Muilas - vaikiškas ar ne vaikiškas, vistiek yra šarminis prausiklis. O intymi terpė yra rūgštinė. Tai muilas išbalansuoja pH, ir taip gali paūmėti pvz., pienligė. Plačiau čia galima pasiskaityti http://mumsmoterims.lt/pienliges-ir-bakterines-vaginozes-profilaktika-nestumo-metu/

02. Nov 2013, 13:28

O aš girdėjau ,kad geriausia intymiai higienai naudoti vaikiška muilą.Jis natūralesnis ir saugesnis.Kaži ar tai tikeai tiesa?

26. Apr 2013, 09:21

Kai laukiausi, tai ieškojau kuo natūralesnio intymios higienos prausiklio, tiko gydytojos pasiūlytas Floragyn Intimo. Jis dar antibakteriškai veikia, tai profilaktiškai nuo visokių uždegimų labai gerai