Nėštumas ir stringai

Nėštumas ir stringai

31. Mar 2012, 00:00

Ar galima būdama nėščia nešioti stringus? Tokį klausimą „Mamyčių klubo“ forume uždavė būsimoji mama ir sulaukė daug prieštaringų atsakymų.

 

Būsimoji mama Gintarė forume klausia: "Ar galima būdama nėščia nešioti stringus?" Diskusija forume

 

Štai kokių atsakymų sulaukė būsimoji mama:

 

„Galima nešioti, niekas nepakenks. Jeigu nešiosi per mažus, tai bus įsirėžę ir sukels tam tikrų problemų. Bet normalius savo dydžio (aišku, kai nėščia, didesnius pirk) gali nešioti kiek nori. Tik aš, bent nėštumo metu nenešioju, nes atpratau.

 

O pas ginekologę nevaikštau su stringais - nekultūringa, miegoti irgi jau nebepatogu man. Reikia nešioti švarius, higieną prisižiūrėti, ir nieko nebus. Beje, reikia nešioti stringus trikotažinius, švelnius, o ne su metaliukais arba iš turgaus pirktis ''triusikus su siūliukais''

Mamukas

 

„Stringai išvis nelabai gerai, o nėštumo metu net įklotų patariama nenešioti. Geriau kelnaites kelis kartus pakeisti“.

Agnyte789

 

 „Nesu nei prieš, nei už. Tiesiog stringai, kaip ir dauguma dalykų, turi tiek neigiamų, tiek teigiamų dalykų“

Monika2

 

„Labai pakėlė nuotaiką diskusija, ačiū, mergaitės.  Pasigimdžiau jau tris vaikus, nėštumo metu kartais užsidėdavau ir stringus. Jeigu moteris įpratusi prie stringų, tegu juos ir dėvi, čia kiekvienos pasirinkimas. Pvz., dabar, po gimdymo, man dar tie stringai nepatogūs, nes truputį randą su jais jaučiu, bet ateis vasara, žinoma, kad trauksiu juos iš spintos“.

krisliukas

 

„Pirma, anot gydytojos, nuolat dėvint stringus, galima pasigauti šlapimo takų infekciją, taip pat gali dirginti makštį, sukelti uždegimą. Tokios kelnaitės dažnai gaminamos iš sintetinio audinio, o jis nepraleidžia drėgmės. Tokia terpė sudaro kuo puikiausias sąlygas veistis kenksmingoms bakterijoms.


Antra, nešiojant stringus, bakterijos dar labiau plinta - juk kelnaičių juostelė, moteriai judant, slankioja, todėl bakterijos iš tiesiosios žarnos gali patekti į makštį.


Trečia, nuolat dėvint stringus, švelni kūno oda yra dirginama, gali atsirasti paraudimų. 

 

Kai vaikščiojau nėščia, man gydytoja patarė atsisakyt stringų vien dėl infekcijos pavojaus mažyliui. Tai nėštumo metu galima apsiribot, juk ne seksualumą demonstruojam, o pilvuką ir artėjantį motinystės džiaugsmą.

astripaprika

 

Įdomi diskusija, ar ne? Išsakyk ir Tu savo nuomonę.

01. May 2012, 22:05

as nei uz nei pries,bet ne is vieno zmogaus girdejau kad nelabai gerai jos nesiot.

31. Mar 2012, 11:59

Stringų jau kuris laikas nedėviu dėl priaugto svorio nuo hormoninio gydymo. Ne vaizdas man storulė su stringais, kai jie įsirėžia. O šiaip merginoms gražiai atrodo, tik aišku, kai viskas normos ribose. Nėra baisiau, kai mergina pasilenkia ir per džinsus išlenda visa juostelė, o jei tai dar vežimuką stumianti jauna mama ... Nėštumo metu ir taip atsiranda nenumatytų problemėlių, tai kam dar jas didinti dėvint stringus.

31. Mar 2012, 08:39

man net mintis nesove nesciai deveti stringus,nei per ana nestuma nenesiojau,nei dabar nenesioju,manyciau kai esi nscia tai paprasciausiai nepatogu.