Nėštumo kalendorius: 23 savaitė

Nėštumo kalendorius: 23 savaitė

21. Sep 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip vystosi tavo mažylis?

1.Vaiko ūgis – 20 cm ir svoris 425-500 g

2.Vaisiaus raumenų audiniai sparčiai auga ir stiprėja. Tu gali pajusti, kaip laikas nuo laiko vis stipriau jis spiria tau į šoną!

3.Ima atsirasti antikūnių.

4.Jeigu mažylis juda taip aktyviai, kad net linguoja pilvas, leisk tėčiui pajusti šiuos judesius.

5.Širdutė plaka vis stipriau.

6.Skeletas pradeda vystytis ir kaukolės kaulai tampa tvirtesni.

Kokia Tavo savijauta?

Šiuo metu jūs galite pajusti taip vadinamus Brakstono Hikso (Braxton Hicks) sąrėmius – paprasčiau kalbant, uždėjusios ranką ant pilvo sienelės, jūs galite pajusti neaiškius raumenų susitraukimus.

Nesijaudinkite – tai tik jūsų gimdos raumenys, bandančios savo jėgas. Gimda apskritai vaidina svarbų vaidmenį moters gyvenime, tačiau dažnai kukliai lieka „šešėlyje“. Nėštumas būna tas bene vienintelis periodas, kai ji atkreipia į save dėmesį.

Apžiūros metu ginekologas palpuoja Jūsų pilvą. Taip daroma dėl padėties nustatymo, t.y., tai viena iš charakteristikų, norint nustatyti vaisiaus padėtį jūsų pilve.

Be to, centimetriniu matuokliu išmatuojamas gimdos dugno aukštis. Gimdos dugnas – tai aukščiausia jos dalis. Pagal šį rodiklį galima spręsti, kokiais tempais auga vaisius.

Užbėgant už akių jūsų nerimui „per daug maži“ arba „ per daug dideli“ rodiklio duomenys, reikia pasakyti, kad leidžiamos kai kurios išimtys. Apie nemalonius momentus jūsų ginekologas būtinai jus informuos.

Akušerės rekomendacijos:

1.Žuvies taukai, vartojami kasdien, bus naudingi kūdikio vystymuisi, bet nepadaugink dienos dozės.

2.Pradėk planuoti kūdikio kraitelį.

3.Šiuo metu tu jautiesi kupina energijos ir seksualumo. Išbandyk įvairias sekso padėtis.

Jeigu Tu dabar esi 23 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.

21. Sep 2013, 10:36

Tėvelis ranka kai padeda tai mažylis dar stipriau mamytę spardo 😃 o kraiteli jau baigiame sudėti 😀