Nėštumo kalendorius: 30 savaitė

Nėštumo kalendorius: 30 savaitė

17. Oct 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kokia Tavo savijauta?

Jūsų gimda yra maždaug 10 сm nuo bambos.

Kasdien jūsų judesiai tampa lėtesni, vis sunkiau vaikščioti. Kartais jūsų eisena gali priminti anties krypavimą :)

Jūsų kūno svorio cenras kinta, todėl labai svarbu išlaikyti taisyklingą laikyseną. Tokiu būdu nuimant naštą nuo stuburo ir sumažinant skausmą. Kai atsisėdate, nesukryžiuokite kojų. Tai blogas įprotis, kuris provokuoja veninės varikozės atsiradimą.

Geros savijautos receptas – fiziniai pratimai, kurie atliekami kasdien reguliariai. Gimnastika daro teigiamą įtaką artėjančiam gimdymui. Tačiau nereikia persistengti, ypač jei jūsų gyvenimo būdas nėra aktyvus. Optimali mankšta – ilgi pasivaikščiojimai.

Kaip vystosi Tavo mažylis?

1.Mažylio ūgis 27 сm, svoris 1300-1400 gramų.

2.Mažylis ritmiškai kvėpuoja, tačiau plaučiai dar nevisiškai subrendo

3.Kūdikio akys reaguoja į šviesą, užsimerkia ir atsimerkia

4.Kaulai jau subrendo.

Rekomendacijos:

1.Metas atlikti relaksacijos pratimus.

2.Jei dar neįsigijote būtiniausių daiktų kūdikio kraiteliui, pats metas tai padaryti. Neatidėliok paskutinei akimirkai, nes kuo toliau, tuo labiau pavargsi vaikščioti po parduotuves.

3.O ką, jei savaitgalį praleistumėte su mylimuoju romantiškoje aplinkoje? Kai gims mažylis, nebus tam laiko!

4.Kadangi pilvukas padidėjo, patariu išsirinkti avalynę žema pakulne, tokiu būdu išvengsite venų išsiplėtimo.

Jeigu Tu dabar esi 30 nėštumo savaitėje, pasidalink savo patarimais, išgyvenimais, savijauta, aktyviai komentuok ir sek Nėštumo kalendorių iki pat 40 nėštumo savaitės.

17. Oct 2013, 13:09 pypse

Oi tai tau pasiseke.mes 29-oje savaitėje,bet ir slenku iš lėto,ir pakrypuoju,o laiptai tai man tragedija kažkokia-kol užlipu i 5-ta aukšta padūstu,ir tenka ilsėtis kelis kartus.o musu kraitelis kaip ir suruoštas beliko vonelė,vystymo stalas ir naujas vežymėlis 😀

pypse pypse 17. Oct 2013, 12:37

tfiu tfiu tfiu. Perkopiau jau ir 30 sav, bet man jos nesiskiria ir nuo 13. kraitelis nepradėtas ruošti 9apart, akd turime vežimaitį), judėti galiu lengvai, nesulėtėjau ir antytės neprimenu, greičiau apvalų moliūgą. man ko gero geriausias mankšta tai laipiojimais laiptais pirmyn atgal, kas yra neišvengiama. bet dabar jau džiaugiuosi, kad jie yra, vis sportukas.