Nėštumo metu tepa rudai: ar normalu

Nėštumo metu tepa rudai: ar normalu

11. Jun 2012, 07:00

Jei turite klausimų gydytojai ginekologei, drąsiai klauskite redakcijos el. paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Ingrida:

 

Noriu pasikonsultuoti. Man penkios nėštumo savaitės, o ėmė tepti rudai. Buvau pas ginekologę, ji padarė tik šlapimo tyrimą ir viskas, sakė, jei pradėsiu smarkiai kraujuoti, važiuot į ligoninę... Su pirmu vaikučiu nieko panašaus nebuvo. Dabar net naktį miegodama galvoju, kad tik viskas gerai būtų, kad tik nebūtų persileidimo.

 

Ar verta sunerimti? Kodėl yra tas tepimas, kas tai galėtų būti? Kokius dar tyrimus galėčiau pasidaryti? Esu Anglijoje, čia daktarai tikrai nepasiruošę pagelbėti...

 

Atsako klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė:

  

Specifinių tyrimų nėra, rekomenduojama patvirtinti nėštumą ultragarsu, atkreipti dėmesį, ar kraujavimas nesutampa su buvusio ciklinio kraujavimo laiku. Jei nėštumas patvirtinamas, rekomenduojamas nėštumą tausojantis režimas (gulėti, nepervargti).

 

Tepimas gali reikšti gresiantį persileidimą arba nesivystantį nėštumą, bet esant penkioms savaitėms, jokio specifinio gydymo nėra.

www.motinairvaikas.lt

 

 

1

14. Jun 2012, 17:24

ir man buvo, kai pradejo tepti rudai. buvo 6sav nestumo. kita diena nuvaziavau i ligonine ir gyd po apziuros pasake kad viskas gerai, parode kudikio sirdele kaip plaka, isleido namo. pradejo stipriau tepti ir kraujuoti, kita diena ivyko persileidimas. reikejo gelbeti jau ne vaisiu, o mane pacia. taip sake gyd.
lb pergyvenau , masciau ar nebuvo galima kazkaip uzkirsti tam kelia kai pirma syki buvau luigoninej...

11. Jun 2012, 21:16

Man pradėjo teplioti rudai su pirmu nėštumu maždaug 12 sav. ir deja., nėštumas nesivystė jau nuo 7-8 sav., todėl ir tepliojo būtent rudai ir man taip paaiškino gyd.