Norite lengvo gimdymo? Išmokite taisyklingai kvėpuoti

Norite lengvo gimdymo? Išmokite taisyklingai kvėpuoti

26. Jul 2016, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kvėpavimas – tai gyvenimas. Jau 2-3 mėnesių embrionas atlieka aktyvius kvėpavimo pratimus. Pirma, ką daro mažylis, ateidamas į pasaulį – įkvepia ir pravirksta.

Pasak psichologės Alikos Sorokinos, kvėpavimas atspindi fizinę ir dvasinę žmogaus būklę: ramybės, atsipalaidavimo būsenoje žmogaus kvėpavimas yra lengvas ir lygus, emocinio susijaudinimo būsenoje kvėpavimas tampa dažnas ir pertraukiamas.

Atpalaiduojantis kvėpavimas – tai vienas iš svarbiausių sėkmingo gimdymo aspektų tiek mamai, tiek mažyliui.

Tačiau daugelis būsimų mamų įsitikinusios, kad pakanka ŽINOTI, kaip teisingai kvėpuoti gimdymo metu ir viskas pavyks. Tačiau tiesiog „žinoti“ nepakanka. Nes žinoti dar nereiškia mokėti.

Būtent todėl daugelis moterų, kurios nėštumo metu tik gavo informaciją apie tai, kaip reikia kvėpuoti, ne visada gali tai veiksmingai atlikti gimdymo metu.

Kvėpavimo efektyvumas pirmuoju gimdymo periodu yra ne pačiame kvėpavime, o ATSIPALAIDAVIME PER KVĖPAVIMĄ! Kvėpavimo pratimų praktika daro teigiamą įtaką nuotaikai, bendrai sveikatos būklei ir emociniam jūsų fonui.

Norint, kad kvėpavimo pratimai duotų naudos, padėtų atsipalaiduoti bei sumažintų skausmą sąrėmių metu, moterys turi dar nėštumo metu 15-20 minučių tam paskirti, kad išmoktų atsipalaiduoti per kvėpavimą.

Svarbu praktikuoti kvėpavimo pratimus likus iki gimdymo bent trims mėnesiams. Net 70% moterų, kurio skiria nėštumo metu didelį dėmesį kvėpavimui, gimdymas praeina be jokių sunkumų

Taigi, pradedame kvėpuoti:

-Susikurkite jaukią ir ramią vietą, kurioje jūsų niekas netrukdys 15-20 min.

-Atsisėskite taip, kad jūsų kūnui būtų patogu: įjunkite muziką, kuri jus atpalaiduos. Geriausia, kad tai būtų gamtos garsai: jūros ar miško ošimas, lietaus garsai. Gamtos garsai mums padeda susivienyti su savo kūnu ir suteikia jėgų.

-Perkelkite visą savo dėmesį mažyliui, atraskite su juo kontaktą.

-O dabar giliai lėtai įkvėpkime per nosį ir lėtai iškvėpkime per burną

-Iškvėpimas turėtų būti ilgesnis nei įkvėpimas. Sąrėmių metu svarbu atsipalaiduoti, o per ilgą iškvėpimą tai galima padaryti geriausiai.

Pasistenkite pajausti, kaip iškvėpimo metu jūsų visi raumenys, ypač tarpvietės, atsipalaiduoja.

Kartokite šį pratimą kasdien ir lengvo Jums gimdymo!