O gal vis dėl to laukiuosi?

O gal vis dėl to laukiuosi?

09. Oct 2020, 11:02 owiduke owiduke

Šiai vasarai įsibėgėjus pradėjau jaustis vis blogiau. Galvą skaudėdavo kiekvieną dieną. Negana to, išgerdavau 2-3 tabletes nuo galvos skausmo. Pradėjau ieškoti priežasčių. Atrodė, kad dėl to kaltas gyvenimo tempas. Nors pavasarį buvo paskelbtas karantinas ir daugelis buvo namuose, bet mes ir toliau su vyru dirbome savo gėlių šiltnamiuose. Darbai nestojo ir namuose nesėdėjau nuo ryto iki vakaro. Tad buvau tikra, kad mano organizmas nusilpęs ir man trūksta tam tikrų vitaminų, ko pasekoje ir atsirado galvos skausmai. 

Paskambinau į polikliniką. Papasakojau kuo skundžiuosi ir pasakiau, kad noriu atlikti tyrimus. Registratorė užregistravo mane pokalbiui su vidaus daktare telefonu, kurio metu dar kartą papasakojau jai kuo skundžiuosi. Ji pakvietė mane atvykti į polikliniką ir pasidaryti pilną kraujo bei cukraus tyrimą. Po kelių dienų aš jau buvau prie gydytojos kabineto durų. Apžiūros metu nieko blogo nepasakė. Paminėjo, kad mano spaudimas kaip visada žemas bei davė siuntimus tyrimams atlikti, kurių rezultatai bus tik po poros dienų.  

Dvi dienos prabėgo greitai ir aš jau rinkau savo mobiliajame gydytojos kabineto telefono numerį. Gydytojai atsiliepus iškart prisistačiau ir paklausiau kokie rezultatai. Gydytoja pasidžiaugė, kad rezultatai labai geri, esu sveika kaip ridikas. Ir tada pridūrė, kad gali būti dvi priežastys kodėl nepraeina galvos skausmai: nervinė įtampa arba žemas kraujo spaudimas. Pirmąją priežastį iš karto atmečiau, nes naktimis miegu ramiai, nesijaučiu išgyventi didelius neramumus, problemų nei šeimoje, nei darbe neturiu. O su antrąja priežastimi norėjosi sutikti. Gydytoja išklausiusi mane vis tiek pasiūlė užsiregistruoti pas neurologą ir padiktavo registratūros numerį. Puoliau skambinti ir išgirdau kaip atsiliepusi registratorė sako:

- Psichiatrijos skyrius. 

- Laba diena, aš norėčiau užsiregistruoti vizitui pas neurologą - šiek tiek pasimetusi, bet greitai pasakiau ko noriu.

- Atsiprašau, bet čia psichiatrijos skyrius. 

- Turbūt gydytoja suklydo sakydama telefono numerį - lėtai ir tyliai pasakiau. 

- O kuo skundžiatės? - klausia registratorė.

Papasakojau trumpai visą istoriją. Išklausiusi mane atsakė:

- Jūs galite registruotis ir pas psichiatrą. Nieko blogo nebus. Jeigu reikės nukreips pas neurologą. 

Klausiau ką ji ir sako, o mintyse galvojau ar man tikrai to reikia? Ar aš tikrai turiu problemų? Dvejojau savo sprendimu, bet sutikau su jos pasiūlymu. Mano vizitas turėjo būti po kelių dienų. Grįžusi namo ilgai galvojau apie tai. Pakalbėjau su vyru ir pasakiau jam savo versiją:

- Netikiu, kad turiu problemų dėl nervinės įtampos ar kažko kito. Čia kažkas ne taip. Gal aš nusikalbu, bet pradedu galvoti, kad tai nėštumas. 

Jis žinoma nenustebo, nes buvome kalbėję, kad norime antro vaikelio. Šiuo metu gyvename pas mano tėvus. Esame pasistatę namą, kurį po truputį įrenginėjame ir planuojam žiemą įsikelti į naujus namus. Tad nėštumą kaip ir planavom netolimoje ateityje. Bet negalvojome, kad jau dabar aš laukiuosi.

Nupirko vyras nėštumo testą. Tą rytą, kada turėjau eiti pas psichiatrą, atlikau testą. Išvydau teigiamą rezultatą ir nusiraminau, kad su manimi viskas gerai. Tai juk nėštumas, kuris yra ypatingas ir kiekvieną kartą vis kitoks. Pas psichiatrą taip ir nenuėjau, bet vizitui pas ginekologą - užsiregistravau. Taip jau nutiko, kad ieškojau priežasčių dėl galvos skausmo visai kitur nei reikėjo.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 09. Oct 2020, 14:56

Owiduke, nuostabi istorijos pabaiga, nors tiksliau - visko pradźia?? sveikinu ?