Odos priežiūra nėštumo metu

Odos priežiūra nėštumo metu

22. Jun 2017, 14:35 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nėštumas ir ką tik gimusio vaikelio priežiūra moters gyvenime yra ypatingas metas. Šiuo laikotarpiu moteris turi atsakingai rūpintis ne tik nauja gyvybe, bet ir savimi. Išskirtinės priežiūros reikia ir moters kūno odai – nėštumo ir žindymo laikotarpiu ji patiria didelį stresą, kurį didina ir pasikeitęs gyvenimo ritmas. Puikus pagalbininkas visoms būsimoms ir jaunoms mamytėms – kremas „Žiedė“, skirtas nėščioms ir maitinančioms moterims. Kodėl verta rinktis būtent jį?

Dabar, kai kosmetikos asortimentas yra toks įvairus, vis sudėtingiau suprasti, kokias priemones derėtų rinktis tam tikroje situacijoje. Aptarkime, ką reikėtų žinoti apie kosmetiką ir kokias kūno odos priežiūros priemones rinktis nėštumo ir žindymo laikotarpiu.

Savaime suprantama, tokiu metu odai reikia išskirtinės priežiūros. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu labai svarbu užtikrinti tinkamą odos maitinimą: dėl vykstančių procesų ji ne tik patiria didelį stresą, bet ir plečiasi, tempiasi. Taigi odą būtina nuolat maitinti, drėkinti ir raminti. Tam labiausiai tinka natūralios kosmetikos priemonės, kurių sudėtyje yra pluoštinių bosvelijų, sviestmedžių ar nakvišų aliejų. 

Strijos – daugumą besilaukiančių moterų kamuojanti bėda. Ar jos išnyks, labai priklauso nuo to, kaip moteris gyvens po gimdymo (ar tinkamai maitinsis, gers pakankamai vandens, sportuos), tačiau svarbu žinoti, kad laiku naudojant priemones, kuriose yra jau išvardytų komponentų, galima gerokai sumažinti šio reiškinio atsiradimo tikimybę.

Dar vienas svarbus dalykas – nėštumo ir žindymo laikotarpiu naudojama kosmetika turi būti natūrali. Atminkite, kad sintetinės sudedamosios dalys, kvapiosios ir dažomosios medžiagos, konservantai nėra tai, ko reikia jums ar jūsų kūdikiui. Natūralios medžiagos, kurias dovanoja gamta, leis jaustis patogiai, užtikrins saugumą. Ne mažiau svarbus ir priemonės kvapas – natūralus aliejus apgaubs jus malonaus, bet neįkyraus aromato skraiste.

Taigi kosmetika, naudojama nėštumo ir žindymo laikotarpiu, turi užtikrinti visapusę odos priežiūrą (maitinti, drėkinti, raminti, puoselėti, neleisti atsirasti strijoms) ir turėti malonų, neįkyrų kvapą. Puikus pasirinkimas – vaistininkų pagamintas, aromaterapeutų ir kosmetologų sukurtas kremas „Žiedė“, skirtas nėščioms ir maitinančioms moterims. Jį sudaro tik natūralios ir ekologiškos sudedamosios dalys, t. y. net penkių rūšių eterinių aliejų (rožmedžių, pelargonijų, santalų, pluoštinių bosvelijų ir mandarinų) mišinys, ramunėlių vanduo, sviestmedžių aliejus ir daugybė kitų gamtos dovanų. Visa tai sukomponuota į vieną priemonę, kad suteiktų odai būtiniausias medžiagas šiuo ypatingu laikotarpiu. 

KREMAS NĖŠČIOSIOMS IR ŽINDYVĖMS „ŽIEDĖ“, 50 ml

20170622133013-63593.jpg

PASKIRTIS: Padeda palaikyti odos elastingumą ir drėgmę, kad oda netrūkinėtų ir nesusidarytų strijų.

SUDĖTIS: 

Augaliniai aliejai: ekologiški nakvišų, sviestmedžių, makadamijų, simondsijų.

Eteriniai aiejai: ekologiški santalų,  pluoštinių bosvelijų, pelargonijų, apelsinų kauliukų, rožmedžio. 

Hidrolatai: ekologiški levandų bei ramunėlių

NAUDOJIMAS: Po vandens procedūrų ryte ir vakare. 

KREMAS KŪDIKIAMS IR VAIKAMS „ŽIEDĖ“, 50 ml

20170622133024-64784.jpg

PASKIRTIS: Ramina alergišką odą, gali padėti apsaugoti kūdikius nuo iššutimų ir paraudimų.

SUDĖTIS: 

Augaliniai aliejai: ekologiški kokosų, simondsijų, migdolų. 

Eteriniai aiejai: kanangų žiedų bei apelsinų kauliukų, pušų, cinamono.

Hidrolatai: ekologiški levandų bei ramunėlių

NAUDOJIMAS: Po vandens procedūrų ryte ir vakare.

ETERINIŲ ALIEJŲ MIŠINYS VAIKAMS „ŽIEDĖ“, 10 ml

20170622132857-68412.jpg

PASKIRTIS: Sudėtyje esantys eteriniai aliejai puoselėja vaikų odą, ją maitina, aromatas teigiamai nuteikia. 

SUDĖTIS: 

Augalinis aliejus: makadamijų.

Eteriniai aliejai: apelsinų, anyžių, kanangų žiedų, mandarinų lapų, miramedžių, vanilės, kvapiųjų citrinžolių.

NAUDOJIMAS:Gali būti naudojamas vonioje, namams kvėpinti, pilamas į žvakes, tepamas ant odos, masažo procedūroms.

20170622143314-20174.jpg