PARTNERIS ir jo vaidmuo gimdyme

PARTNERIS ir jo vaidmuo gimdyme

10. Sep 2014, 21:36

Mazylis musu seimoje yra planuotas ir labai laukiamas. Didysis pasirodymas bus ypatingas ivykis, del kurio jau pradedame nekantrauti, nors liko dar pora menesiu. 


Su Brangiuoju net nereikejo diskutuoti del to, ar jis dalyvaus gimdyme. Nuo pat pradziu, kai pradejome kalbeti apie Mazyli, sakiau, jog nenoreciau, kad Brangusis dalyvautu gimdyme. Nezinau, kas turejo daugiausiai itakos tokiam sprendimui: televizija, straipsniai spaudoje, ar kitu patirtis. Teko matyti, kaip moterys saukia ant vyru, kaltina juos del skausmu ir viso kito, kas patiriama gimdymo metu. Suprantu, kad sunku valdytis esant nepakeliamiems skausmams, taciau mama gal ir pamirsta viska paemusi Mazyli ant ranku, o teciui skausmas ir zodziai gali ilgam istrigti atmintyje. Nesinori, kad vyras matytu, kiek kancios tenka patirti moteriai ir is tiesu imtu save del to kaltinti. Is kitos puses zinau, kad Brangusis bus netoli visa laika ir lauks, kada gales kartu su manimi dziaugtis Mazyliu, kai viskas jau bus pasibaige. 


Kaskart apsilankiusi pas gydytoja iskart skambinu Brangiajam, kad papasakociau, kaip mums sekasi augti. Is tiesu, apie nestumo vystymasi jis skaitineti pradejo anksciau uz mane. Visa nestuma esu raginama ilsetis ir lepinama demesiu. Berniukui vardo rinkti nereikejo. Tiesiog abu patvirtinome, kad nera tinkamesnio vardo musu vaikui uz Vytauta. Mergaitei varda rinkome perziureje buvusiu karalieniu vardus. Isrinkome Izabele. Echoskopija veliau parode, kad turesime berniuka, taciau dar laukiame galutinio nuosprendzio, kai Mazylis pasirodys. Brangusis negaili man demesio, uzleidzia sofa, kad galeciau issitiesti ir pakelti kojas, aprupina vaisiais, sureliais, sultimis, o kai persivalgau, apkamso pagalvemis ir priziuri, kol snaudziu. 


Pati buvau dar tik dviejose paskaitose nestukems. Deja, pradejau lankyti tik isejusi atostogu, nes pries tai jos vykdavo darbo metu. Is tiesu sunku nutaikyti, kurios paskaitos yra tikrai vertos praleisti darba, todel kol kas jas lankau viena. Zinoma, kaip ir po apsilankymo pas gydytoja, po paskaitos dalinuosi isgyvenimais su Brangiuoju. 


Galiu pasidziaugti, kad miegamasis jau atnaujintas! Kambarys paruostas pasitikti Mazyli. Komoda taip pat surinkta. Ir vezimelis patikrintas, perrinktas, visos dalys tvirtinasi gerai, tvirtumas isbandytas. Brangiojo raginti atlikti siuos darbus nereikejo. 

Mazylio pasirodymo laukiame su nekantrumu, bet be baimes. Dalinames demesiu ir meile, palaikome vienas kita ir suprantame. Tikiu, kad Mazylis bus sutinktas mylincio tevelio, kuris lauks jo vos tik gimusio.