Paruošiamųjų sąrėmių svarba

Paruošiamųjų sąrėmių svarba

18. Nov 2013, 13:31 Gerda_M Gerda_M

Labas visoms mamitoms! 

Kaip praleidot savaitgalį? O kaip jums pirmadieninis šaltukas už lango? Šiandien labai anksti ryte važiavau eilinei konsultacijai pas savo gydytoją ir sužinojau nemažai naudingų dalykų apie paruošiamuosius sąrėmius.

Gauta informacija noriu pasidalyti ir su jumis, mamitos :) 

Paruošiamieji sąrėmiai. Kas tai?
Likus 2-3 savaitėms iki gimdymo, nėštukė ima justi paruošiamuosius sąrėmius, kurie susideda iš itin nemalonių, kankinančių ir varginančių skausmų. Paprastai ima jaustis maudimas pilvo apačioje (kaip prieš mėnesines), kojų sukimas, nugaros tempimas, dūriai makšties srityje.

Paruošiamieji sąrėmiai. Kada?
Paprastai paruošiamieji sąrėmiai sustiprėja tada, kai atsipalaiduoja kūnas, vakare arba naktį. Gali būti, kad dieną nieko nejusite, tačiau vakare ims mausti visą kūną, kankins nuovargis.

Paruošiamieji sąrėmiai. Naudingi???
Kai ėmiau juos justi, jau pagalvojau, gal galiu gimdyti, tačiau jie nebuvo reguliarūs, nesikartojo dažnai, kaip kad turi kartotis tikrieji gimdymo sąrėmiai. Taip pat labai svarbu, kad paruošiamieji sąrėmiai ruošia leliuką gimimui, jų metu minkštėja gimdos kaklelis.  

Gerda_M Gerda_M 18. Nov 2013, 17:10 Ingaa

na, man taip sakė gydytoja 😀 Kiek žinau (tik teoriškai, nes pati laukiuos pirmo), kad antrasis vaikelis paprastai gimsta kiek anksčiau ir tai yra normalu. Tai gal ir paruošiamieji prasideda anksčiau? Parašyk, ką sakys gydytoja! Ir didžiausios sėkmės bei gero nešiojimo 😉

18. Nov 2013, 17:04

Tai as zynau,nes antro laukiuosi 😀 ,bet kad man dar tik 33savaiteles,o tu rasei kad 2-3sav iki gimdymo prasideda paruosiamieji ir ju metu minksteja kaklelis.

Gerda_M Gerda_M 18. Nov 2013, 14:58 Ingaa

ji tikrai tave nuramins, nes paruošiamieji sąrėmiai nėra nieko baisaus 😀 o kiek tau savaitėlių?

18. Nov 2013, 14:49

man jau kelis vakarus is eiles yra paruosiamieji.pirma karta pradejau juos justi ir galvojau paskaiciuosiu laika.3 kartus jie buvo reguliarus kas 8min. jau ir buvau issigandus,galvojau gimdymas prasydejo,bet po tu 3-ju kartu parsidejo nereguliarus tai nusiraminau.vakar atsigulus i lova velgi jutau.rytoj turesiu patikrinima tai reiks apie tai uzsiminti savo ginekologei