Pasirengęs gimti

Pasirengęs gimti

06. May 2012, 08:00

Paskutinės dienos prieš gimdymą moterims slenka labai lėtai... „Kada gi?“, „Ar jau pagimdei“ – klausinėja aplinkiniai. O ar kada pagalvojote, kaip paskutinėmis dienomis prieš gimimą jaučiasi vaikutis?  Štai keletas faktų jo akimis.

 

Tuoj pasimatysim, mama!

 

Dar savaitė, kita ir mes pasimatysime, mama. Šiam įvykiui ruošiausi visus devynis mėnesius, todėl dabar jau esu subrendęs “pasimatymui” su tavimi. Ar žinai, mama, kad iki gimdymo likus kelioms savaitėms, aš kasdien priaugu maždaug 20 -30 gramų svorio. Taip kaupiu energiją, kuri bus reikalinga pirmosiomis dienomis po gimimo.

 

Pilvuke šilta, o lauke?

 

Ten, kur dabar esu aš, dieną, naktį yra 37 laipsniai šilumos, o kaip bus, kai gimsiu? Per gyvybės šaltinį - placentą – gaunu iš tavęs, mama, visas reikalingas medžiagas. Girdėjau, nuogąstauji, kad nėštumo pabaigoje esu daug ramesnis, negu nėštumo pradžioje ar viduryje, ir tave tai neramina. Taip ir turi būti – juk paaugusiam man  nebelieka vietos akrobatiniams skrydžiams. Šiek tiek ankštoka... Tačiau nesiskundžiu, nes gimdoje man saugiausia: vaisiaus vandenys lyg oro pagalvės saugo mane. Neretai tu jauti pilvuke kažką panašaus į ritmišką bilsnojimą, taip, tu teisi, aš žagsiu.

 

Žinai, ką aš moku?

 

Kursuose sužinojai, kad išnešioti naujagimiai paprastai gimsta 51 -54 cm ūgio ir sveria 3 -3,5 kg. Kiek sversiu aš, bus tau staigmena, jau neilgai trukus sužinosi... Gimimui esu pasiruošęs, juk treniravausi kruopščiai: moku kvėpuoti, čiulpti pirštuką, skrandukas „dirba“ kasdien išgerdamas iki kelių litrų vaisiaus vandenų. Dar moku atmerkti ir užmerkti akeles, todėl gimus ryški dienos šviesa man nebus labai baisi.

 

Iki greito pasimatymo, miela mama, o šiandien sakau tau – su Mamyčių diena!  

06. May 2012, 20:34

mano zagsiukas irgi labai zagsi😀laukiam labai

06. May 2012, 16:40

😀 Man rytoj terminas😀 Net susigraudinau, tuoj supsiu savo berniuką irsaugosiu jį, kaip saugojau ištisus 9 mėnesius😀

06. May 2012, 16:23

ech, kaip laukiame...