Patarimai, kaip nėščiosioms lengviau ištverti kaitrą

Patarimai, kaip nėščiosioms lengviau ištverti kaitrą

04. Aug 2014, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klube turime nemažai besilaukiančių mamų, kurioms šiomis karštomis dienomis tikrai nelengva. Apibendrinome keletą patarimų, kurie, tikimės, padės ar bent sumažins patiriamą diskomfortą.

Kaip lengviau nėštutėms ištverti kaitrą?

Tinkamai maitinkitės ir nepiktnaudžiaukite skysčiais

Gerti patariama su saiku. Esmė ta, kad kepenys ir inkstai dirba už du tiesiogine to žodžio prasme, todėl kuo daugiau geriate, tuo daugiau skysčių kaupiasi organizmo audiniuose. To rezultatas - gali pasimatyti patinimai.

Norint nekaupti vandens pertekliaus, vertėtų atsisakyti druskos (jos ir taip yra duonoje, daržovėse, sūriuose, majoneze ir kt.) ir nepiktnaudžiaukite cukrumi. Cukrus apkrauna kasą, trukdydamas jai normaliai dirbti esant kaitrai, tuo pačiu veikia ir mažylio kasą.

Dar vienas momentas. Kaitriomis dienomis stiklinę skyčių geriau išmainykite į gaivų vaisių ar daržovę, kurie taip pat puikiai malšina troškulį. Venkite gazuotų gėrimų, bealkoholinio alaus, raudono vyno

Daugiau ilsėkitės

Tokiomis karštomis dienomis visas kraujas iš galvos plūsta į kojas, todėl esant bent menkiausiai galimybei stenkitės kojas pakelti aukščiau: pėdas užkelkite ant suoliuko ar taburetės. Medikai rekomenduoja kelis kartus pailsėti per dieną, pakeliant kojas aukščiau kūno (pakišant po kojomis pagalvėlę ar kt.)

Tik nesėdėkite poza "koja ant kojos". Tokioje padėtyje kraujagyslės suspaudžiamos ir kraujo apytaka sutrikdoma, kojos tampa lyg medinės, sunkios.

Avėkite patogią laisvalaikio avalynę bei drabužus.

Reguliariai vėdinite kambarį. Padidinti drėgmę kambaryje galite ir specialių drėkintuvų pagalba arba pakabinant drėgnus audinius kambaryje, arba pastačius indus su vandeniu.

Pasivaikščiokite prieš miegą, kai lauke ne taip karšta.

Maudykitės. Maudynės teigiamai veikia stuburą ir visą judėjimo aparatą.

Kaip jūs vaduojatės nuo karščio?