Patogiausias laikas KELIONĖMS - antrasis nėštumo trimestras

Patogiausias laikas KELIONĖMS - antrasis nėštumo trimestras

08. Feb 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Nėštukė Ringailė viename iš savo blogų užsiminė apie keliones nėštumo metu.

"Ar yra kokių nors rimtų ribojimų besilaukiant skraidyti lėktuvais, keliauti į kalnus, ypač šiltus kraštus? Ko saugotis? Kada geriau rinktis automobilines keliones ir kokio jos turi būt ilgio, kad nevargintų? Kokios vietos, šalys, viešbučiai yra palankiausi nėštukių, o vėliau ir naujai iškeptų šeimų atžvilgiu? Galų gale, ką reikia žinot, pasiimt, kuo pasirūpint, į ką atkreipti dėmesį? Ačiū."

Konsultuoja akušerė Agnė Škudienė, akuseresmokykla.lt:

Patogiausias laikas kelionėms - antrasis nėštumo trimestras. Rimtų apribojimų nėra, bet turite atsiklausti Jūsų nėštumą prižiūrinčio mediko ir pasiimti jo išduotą pažymą, kad skristi galite.

Kelionės trukmė neturi labai didelės reikšmės, jei daromos reguliarios fizinio aktyvumo pertraukėlės: kas dvi valandas rekomenduojama nueiti pasišlapinti, pasivaikščioti aikštelėje (jei važiuojate automobiliu) ar po lėktuvo saloną. Nepamiršti gerti vandens ir daryti kraujo cirkuliaciją gerinančius pratimus. Lėktuve rekomenduojame rinktis vietą prie praėjimo - daugiau erdvės ir dažniau rasite progą atsistoti.

Nuvykus į šiltus, saulėtus kraštus derėtų nepiknaudžiauti saule, nes nudegusioje odoje gaminasi prostaglandinai, kurie nors ir mažai tikėtina, bet gali sukelti priešlaikinį gimdymą. Taip pat, kadangi nėščiųjų oda yra jautresnė saulei, gali atsirasti negražių pigmentinių dėmių ant veido ir kūno. Todėl venkite kaitinimosi pliaže, dėvėkite plačiabrylę skrybėlę ir ilsėkitės pavėsyje.

Prisiminkite, kad geriausias gėrimas - paprastas vanduo, kurio per parą išgerti reikėtų apie 2 litrus. Vandens trūkumas organizme gali sukelti vaisiaus vandenų kiekio sumažėjimą, o nėštumo pabaigoje - gimdos susitraukimus. Atsakingai rinkitės maistą, venkite termiškai neapdorotos žuvies ir jūros gėrybių, kruopščiai plaukite vaisius ir daržoves.

Smagių kelionių!