Planuojate antrą vaiką? 12 dalykų ką reikėtų žinoti

Planuojate antrą vaiką? 12 dalykų ką reikėtų žinoti

20. May 2016, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

1. Nėra tobulo laiko. Daugelis laukia, kada pakankamai atsigaus, persikraustys į didesnius namus, uždirbs daugiau pinigų, mažesnis vaikas bus supratingesnis... Bet visad bus priežasčių, kodėl reikėtų dar palaukti! 

2. Nenuspėjama. Kaip ir viskas motinystėje, taip ir bandymas susilaukti antro kūdikio gali būti visai kitoks nei su pirmuoju. Pastojote iš pirmo karto? Visiškai negarantuojama, kad dėl antrojo nereiks bandyti mėnesių mėnesius. Lygiai taip pat, jeigu labai sunkiai pastojote pirmą kartą - dabar gali užtekti tik vieno bandymo. 

3. Nėštumai gali skirtis. Daugiau vaikų turinčios mamos tvirtina, kad kiekvienas nėštumas buvo labai skirtingas net ir nepriklausomai ko laukėsi - berniuko ar mergaitės. Jeigu su pirmuoju kūdikiu turėjote kalnus energijos, dabar gali būti sunku nuo pirmųjų dienų. Arba atvirkščiai.

4. Vyresnis vaikas niekad nebus pasiruošęs. Daugelis tėvų pergyvena dėl vyresnėlio, bando jį paruošti, bet kol nebus antrojo mažylio namuose, pirmagimis nesupras tikrosios brolio ar sesės esmės. Ir garantuojame, tikrai jį mylės.

5. Pasaulis nekris po kojomis. Daugelis moterų, pastojusios pirmą kartą sulaukia išskirtinio vyro, artimųjų ir aplinkinių dėmesio. Keista, bet apie džiugią naujieną pranešus antrą ar trečią kartą, to nebėra. 

6. Paaiškės anksčiau. Jeigu pirmąjį nėštumą slėpėte tris mėnesius, dabar tai gali ir nebepavykti - pilvukas išryškės anksčiau.

7. Bus momentų, kai gailėsitės. Ir tai natūralu! Rodos, neseniai dar krypavote lyg pingvinas su pirmuoju, o dabar tai vėl kartojasi. Ir tuomet kils minčių - kam visa tai? „Nurašykite“ tai hormonams ir besikeičiančioms nuotaikoms.

8. Ašarosite dėl pirmagimio. Jis buvo vienintelis, nepakartojamas stebuklėlis, kuriam skyrėte visą savo dėmesį. O dabar, aišku, kad tuo dėmesiu jam teks dalintis. Ir jis nebebus tavo vienintelis...

9. Užsimiršite, kad laukiatės. Tikrai. Nes antrą kartą ta būsena nėra tokia „vau“ ir kartais net pasimiršta, kad esate nėščia.

10. Pagimdysite greičiau. Ne 100% garantija, bet taip, gera žinia, antras gimdymas vyksta greičiau. 

11. Būsite pusiau pasiruošusi. Jeigu su pirmuoju nėštumu 30 savaitę jau laukė paruoštas vaiko kambarys, nupirkti visi daiktai, o prie durų stovėjo krepšys, nenustebkite, kad paskutinius daiktus rinksite, kai jau reikės važiuoti į ligoninę. 

12. Jaudinsitės, ar sugebėsite antrą mylėti taip, kaip pirmą. Bet tik jis gims, suprasite - tikrai taip.

LePukuota LePukuota 21. May 2016, 16:15

Mažai tiesos 😀