Plaukų būklė prieš nėštumą ir po jo

Plaukų būklė prieš nėštumą ir po jo

03. Nov 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nėštumo metu ypatingą dėmesį reikia skirti savo plaukams. Paprastai šiuo laikotarpiu plaukai tampa stipresni, labiau žvilga. Tam daro įtakos augantis moteriško hormono - progesterono kiekis, kuris padeda vystytis vaisiui.

Bet gali atsirasti ir nereikalingas plaukuotumas kaip vyrams, tačiau tai normalu - plaukų perteklius išnyks su nėštumo pabaiga.

Pirmaisiais dviem trim mėnesiais po gimdymo plaukai gali imti slinkti, tapti sausi, nebežvilgėti, nes staigiai mažėja progesterono kiekis, be to, keičiasi bendra hormoninė situacija organizme.

Po gimdymo slipnėja ne tik plaukai, bet ir nagai bei dantys. Tačiau „kaltas“ ne tik progesterono kiekio sumažėjimas, bet ir geležies, cinko, kalcio, vitaminų trūkumas, žinoma, ir stresas prie to prisideda. Kiti galimi veiksniai, darantys neigiamą įtaką plaukams – pogimdyvinė depresija, dulkės, kondicionieriai, cheminis sušukavimas ir kt.

Patarimai:

- Po vaikučio gimimo patartina ir toliau vartoti vitaminus, kuriuos vartojote nėštumo metu. Jeigu nemaitinate kūdikio krūtimi, pradėkite trijų mėnesių specialių vitaminų vartojimo kursą, kuris pagerins plaukų būklę.

-Norint pagerinti plaukų struktūros būklę, patarina naudoti tik kokybiškas plaukų priežiūros priemones (šampūną, balzamą, kaukes), kurios turi proteino. Per dažnai nedažykite ir nešviesinkite plaukų.

-Plaukams itin padeda galvos masažas, gerinantis kraujo apytaką.

-Jei visgi plaukai ima stupriai slinkti, patartina pasikonsultuoti su plaukų specialistu - trichologu.