Pradedu ruoštis Kalėdoms

Pradedu ruoštis Kalėdoms

16. Nov 2020, 15:40 owiduke owiduke

Ar kada pagalvojot, kad iki žiemos švenčių liko kiek daugiau nei mėnuo. O laikas lekia taip greitai, kad tikrai nespėsime nei apsidairyti kaip šventės jau bus čia pat. Įdomu kokios šventės bus šiemet? Su sniegu ar be jo? Kažkaip atrodo, kad šventes sutiksime karantino sąlygomis ir bus geriausiai dovana artimiesiems, draugams ir kolegoms, kad pasiliktume namuose saugodami save ir aplinkinius. 

Bet aš vis tiek pasidariau Kalėdinių dovanų sąrašą. Tiesa, jame šiemet tik vaikai, seneliai ir artimiausi kaimynai. Nors ir nelabai noriu, bet jaučiu, kad švęsime visi namuose ir niekur per daug nekeliausime, bet dovanų vaikams tikrai reikia. Nebūtina eiti į svečius, kad jas įteikti. Galima palikti prie namų durų, pasinaudoti pašto ar kurjerių paslaugomis, kad vakučiai jas gautų. 

Taigi pasiėmiau popieriaus lapą ir susirašiau kam ką norėčiau padovanoti. Mano sąraše yra 9 vaikai, 2 prosenelės, mano bei vyro tėvai ir kaimynai. Ankstesniais metais sąrašas būdavo gerokai ilgesnis, bet šie metai kitoki. Privertė susimąstyti, sulėtinti tempą ir pagalvojau, kad galbūt geriau palikti tikrąsias Kalėdas vaikams ir seneliams, kad dovanos džiugintų juos. O visiems kitiems artimiesiems, draugams ir kolegoms palinkėsiu sveikatos jiems ir jų šeimos nariams bei paraginsiu šventes sutikti saugiai - t.y. namie. Kadangi laukiuosi ir bijau susirgti, tai šiais metais tikrai nenorėsiu svečiuotis svetur ar sulaukti būrio svečių savo namuose. 

Dažnai pagalvodavau ką nupirkti vaikams dovanų. Juolab, kad jų amžius nuo kelių mėnesių iki 7 metų, tad visiems vienodos dovanos netiktų. Kolegė pasidalino viena internetine svetaine, kurioje radau keletą idėjų ką nupirkti. Taip pat apsilankiau ir viename iš didžiųjų prekybos centrų. Patiems mažiausiems pirkau medinius žaislus (kuriuose reikia sudėti skirtingų formų kaladėles į joms skirtas vietas, o 3-5 metų vaikams nupirkau kūrybinius rinkinius piešti spalvotu smėliu, 6-7 metų vaikams - stalo žaidimus. Liko prosenelės, seneliai ir kaimynai. Čia jau bus kiek sudėtingiau.Tikriausiai dovanosiu kokius nors rinkinukus naudojimui reikalingų prekių. Mėgstu praktiškas dovanas. 

Kartais pagalvoju gal reikėtų padėti mažą dovanėlę po egle ir kūdikiui? Dukra vis dažniau ir dažniau užsimena, kad reikia ir kūdikiui nupirkti kažką, kai perkam jai kažką. Buvo visai neseniai tokia situacija, kad pirkome jai megztuką ir paprašiau prisidėti, kad galėčiau pažiūrėti ar rankovių ilgis geras. O ji paskui praeidama pro lentynas paėmė kūdikiui žaislą ir sako, kad jeigu perku jai, tai reikia kažką paimti ir kūdikiui. Žinoma tą kartą nieko nepirkome, įkalbėjau ją, kad dar ne laikas pirkti. Bet tokios situacijos vis kartojasi. Gal būtų gražu, kad Kalėdų ryta rastų dovanų po egle ne tik sau, bet ir kūdikiui.