ROBERTA: Pusė kelio kartu - daug YPATINGŲ rytų

ROBERTA: Pusė kelio kartu - daug YPATINGŲ rytų

13. Jan 2014, 13:45

Sveikos, mielos mamos, Mamyčiu klube. Pradžioje atsiprašom, kad vėluojam (bet šįkart jau pasiteisnimų nelabai turiu, apart neveikiančio interneto gyvenomaoj vietoj, šypt) . . . Skubu dalinis praėjusios savaitės džiaugsmais, nuotaikom ir pokyčiais.

 Džiaugsmas – mintis – bum . . . bum dar stipresnis,, nusišypsau, apkabinu delnu coliuko namelį, pasiražau ir bandau snausti toliau . . . Čia maža rankytė, įtarus, mamytę bundant, apsiveja kaklą. Pažiovavimas paausiui ir guvus „labas rytas, mamyte ! Kada kelsim?“. Rytinis bučiukas, trumpas pasiražymas dar šiltučiam sapnų guolį ir keliamės, nes ir skrandukai, regis laukia savo rytinio pomėgio. Jaukiai įsispiriu š šlepetes, dirsteliu per dar tamsos glostomą langą į pamaži besižiebiančius kitus šeimyniškus, idiliškus, o gal vienišus, skubančius namų žiburėlius languose. Bum, bum . . .“labas rytas ir tau, mano džiaugsme, coliuk“. Rytiniai bum – pasisveikinimas ir priminimas, kad laikas mums ko nors gardaus užkrimsti. . . .

Taip vis dar jaukiai įsitaisius prie stalo, attitipena ir mano vyrukai, kam garuojanti jauki kavutė, penkiolika minučių šeimyniškų kramsnojimų kartų, ach kaip gera . . . jie anksčiau buvo tokie reti, o dabar pusryčiai, pietūs ir vakarienė – tokie kokie ir turi būti – kartu . . . tiesa, dar būna naktipiečiai, tik čia karaliaujam jau dviese su savo coliuku, kartais taaaaaip užsinori dar kažko užkrimsti, lengvo arba saldaus . . . taip vėl jaukiai, šiltai užkandžiaujam abu, mėgaujuosi tuo pačiu ramiu tamsos alsavimu . . .žiburiai šįkart jau užgesę, kur ne kur dar žiba naktinėtojų spingsulės . . . Bum, bum, jaukiai, mielai . . . kiekvienas rytas vis mielesnis, vis stipriau jaučiam vienas kitą . . .

Vienas rytas – toks pats jaukus, mielas, idiliškas, ir tuo pačiu YPATINGAI apipintas kitokio jausmo . . . Mes . . . coliukas ir aš, regis tik tik neseniai tapome vienu, regis tik vakar ėjau per pliaupiantį lietų, kai šis pagavo pasivaikščiojimo metu – bet neskubėdama, nepykdama ant lietaus, kuris prausė tyras it krikštolas, besimezgančias mintis, užgimusius nuostabiausius jaumsu širdyje . . . tądien, kai sužinojom, jog aš – esame mes – tądien, kai pasaulis lietumi prausė vilties daigus ir ši suvešėjo mano širdyje . . . O tas rytas . . . PUSIAUKELĖS rytas . . . iki TO ryto įvyko tiek daug . . .per dangaus purškiamą taką nuėjome tuo pačiu išvaikščiotu mano vienos taku taku – pirmą kartą – ABU . . . pirmasis susitikimas su gyvybe, maža trapia, bet tokia gyva ir tikra, kaip rasos paliesti gėlių žiedlapiai, suspindę rytmečio saulėje . . . laukimas . . . iš džiaugsmo trykštanti ašara suvilgius skruostus, kai pajutau drugelio virptelėjimą – pasisveikinimą – taip, mes esame viena . . . Ir TA diena buvo YPATINGA . . . diena po dienos, viena už kitą nuostabesnė . . .savaitė, po savaitės, prabėgusi it ką tik . . . MĖNESIAI – tyro džiaugsmo, dviejų širdies dūžių aido perpinti, džiaugsmo ašarom palydėti, išmylėti, išlaukti – MŪSŲ . . . diena, kai vėl darganota diena nušvito salės spinduliu . .. taip, coliukas, coliukas, jautė širdis ir džiaugėsi siela išgirdus. . . O štai TAS rytas, dar vienas įsirėžiantis giliai į pasąmonę – nejau tikrai, nejau tiek kelio nuėjome kartu ? Mums liko pusė mūsų išmylėto, išlaukto, išsidžiaugto laiko kartu . . . Ramuma, sumišimas, ramuma, sumišimas, susitaikymas . . . laikas, begėdis teka it prasiveržęs pro sukaustytus ledus upeliukas, ir tik spėk gaudyti, pajusti kiekvieno TO ryto staigmenas, džiaugsmus ir potyrius, tik psėk sučiupti ir įamžinti ir viską jaukiai, tvarkingai sudėlioti širdies kertėse . . . ech, plaukim kartu, toliau mylėkim, jauskim, čiupkim kiekvieno TO ryto naujienas, staigmenas, kartu, ABU . . . pusė kelio . . . Mėgaukimės vienas kitu, broliukas ir tėtis taip pat nekantraudami laukia, myli, bet jie dar spės, išjaus, išmylės, ir tuomet būsime MES – VISI, kartu, vėl jausim, vėl gaudysim TAS akimirkas, TUOS rytus, tik jau visi kartu . . .

O dabar, jaukiai mėgaukimės ŠIA diena . . . ji, taip pat ypatinga . . . pažaiskim – aš sakysiu tau mažiuk, kaip tave įsivaizduoju, kuo tave vadiničiau, o tu – bum, ir mamytė supras, ar TA diena, po dar pusės kelio bus nebe coliuko, o savo vardą ir likimą atsinešančio žmogučio . . . Sukimės kaip bitutės, imkim ruoštis, per ilgai džiaugiamės tik MUDU, ruoškimės . . .

Įpusėjome kelią, o regis ką tik dalinomės pradžios nuotaikomis ar ne per greitai bėga laikas ?

Girdim, užsiiminėjam salto, ragaujam savo pirštuką, esam didučiai . . . o kaip mums sekasi augti – gal papasakos daktarė, po apsilankymo, būtinai pasidalinsime dar vienu TUO rytu.

Ši savaitė praėjo ramiai, džiaugsmingai. Pikdom dienoraštuką, skaitom knygą, sklaidom įvairią naudingą informaciją, „gaudom“ vardelius, o gal ims, kuris ir taip pritiks ? O gal pagausime tą vienintelį . . . reikia gerai apgalvoti  . . .

Linkiu puikios naujos ŽIEMIŠKOS savaitės visoms. Nėštukėms kuo daugiau TŲ rytų, nuostabių akimirkų . . . mamytėms, tėveliams, broliukams, sesutėms – išjausti, išmylėti, išsidžiaugti kieviena diena. . .

Iki kito puslapiuko.

Roberta.

20 nėštumo savaičių: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

14. Jan 2014, 17:14

😉 🤗🌷

13. Jan 2014, 19:56

Labai grazu. Saunuole.

pypse pypse 13. Jan 2014, 17:21

Abu.
jautiesi vienu.
ypatingu😀
Viską geriame į save.
norime išjausti.
su pasimėgavimo.
iki pačių giliausių minčių.
su pakutenimais.
su pasikutenimais.
o paskui susitinkame. akis į aki. imame už mažyčių pirštukų.
mezgame jau seniai susimezgusį ryšį.
iš visos širdies.
vis dar su pasimgėvaimo.
kartais su mažais jautriais prisiminimais,
atodūsiais.
bet kiekviena diena ypatinga. ir ta kai dalinomės vienu kūnu. ir ta kai "tik" glaudžiamės vienas į kitą.
dabar ir
visada.
mamos ir vaiko meilė.
gerai ksd pasidaliname ir su kitais😉

aš noriu dar 😛~

pypse pypse 13. Jan 2014, 17:16

kaip mane maloniai nuteikė tas prisiminimas, kai parašei apie naktipiečius😉))

gera gera jums.