Realios nuotraukos, kaip atrodo moters pilvas po gimdymo

Realios nuotraukos, kaip atrodo moters pilvas po gimdymo

23. Jul 2015, 10:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Esame tiesiog užverstos tobulų gyvenimų ir tobulų kūnų įvaizdžiu. Žvaigždės, kurios po kelių savaičių atrodo, lyg ką tik grįžusios iš kurorto, o po mėnesio - įsispraudusios į dar mažesnius drabužėlius nei prieš tai. Todėl labai smagu rasti kažką, kas tą mitą paneigia ir įrodo, jog tos strijos ant pilvų, išsitampiusi oda ir vienas kitas riebalų sluoksnis - absoliučiai normalu. 

Dalinamės blogerės "The New Mum's Nutritionist" ir dviejų vaikų mamos Julie Bhosale pilvo nuotraukomis, kurias ji padarė po gimdymo.

Ji rašo:

"Aš esu mama. Esu pavargusi, sulaužyta ir skaudanti. Turiu strijas, mėlynes, nelygumų ir net įkandimų.

Aš esu mama. Aš kuriu, auginu, rūpinuosi ir pagimdžiau du nuostabius sūnus.

Aš esu mama. Aš esu atsakinga už dvi nuostabias gyvybes kiekvieną dieną ir naktį, savaitę ir savaitės ir visą likusį savo gyvenimą.

Aš esu profesionali sveikatos priežiūros specialistė. Dirbu industrijoje, kuri rūpinasi išvaizda. Kaip jūs atrodote. Ne kaip jūs jaučiatės. Ne tai, kas jūs esate.

Aš esu mama.

Tu taip pat esi mama. Esu taip pat pavargusi, sulaužyta, skaudanti, turinti strijų ir kitų žymų. 

Tu taip pat gyveni pasaulyje, kuris vertina pagal tai, kaip tu atrodai. Ne kaip jautiesi. Ne tai, kas iš tiesų esi ir ne dėl ko aukojaisi ir toliau aukojiesi.

Tu esi graži, tu esi nuostabi ir tu esi mama.

Prieš gimdymą ir 24 val. po jo

20150723071244-27647.jpg

Priklausomai nuo to, kaip gimdėte savo vaikutį (jo dydis, kaip arbūzo), jūs galite atrodyti ir jaustis lyg jūsų viduje yra arbūzas (ar net du). Ir yra vienintelis būdas, tai sumažinti... Taip, tai gimdos susitraukimai. Toks jausmas, lyg gimdai dar kartą. 

Dvi dienos po gimdymo

20150723071303-31565.jpg

Prausiausi? Pasikeičiau pižamą? Negaliu prisiminti. Jeigu mano krūtinė įprastai yra A dydžio, dabar galėčiau varžytis su didžiakrūtėmis. Ir dar, jos tiesiog degte dega ir nežinau, kaip tai sustabdyti. Jei dar kartą parodysite man filmuką apie žindymą, trenksiu kompiuterį - tai nepadeda! Viskas bėga. Turiu mintyse - VISKAS. Jaučiuosi, lyg visa išbėgsiu. Įsidedu ne vieną, o net du super sugėrimo įklotus į senovinės formos apatines kelnaites ir tai ne visada padeda, nes krenta golfo dydžio kamuoliuko kraujo krešuliai.

Miegas... Galėčiau suskaičiuoti valandas ant vienos rankos pirštų, bet būnu pavargusi tai prisiminti. Mano hormonai siautėja, gerai, kad antrą kartą esu tam labiau pasiruošusi. Pirmąkart, nesupratau, kodėl negaliu sustoti verkti.  

Viena savaitė po gimdymo

20150723071437-57891.jpg

Grįžome namo. Vis dar dėviu pižamą. Pilve vis dar arbūzas. Vis dar močiutiškos kelnaitės. Gera būti namuose, bet kaip gali būti atsakingas už du nuostabius vaikus, kai esi lyg vaikščiojantis zombis. Ir išvis, ką aš veikiu su dviem vaikais? Iš kur aš juos gavau? Negi jie tikrai mano? Kaip aš juos pamaitinsiu tuo pačiu metu? Vienas žįs krūtį, o kitą maitinsiu šaukšeliu...  

Dvi savaitės po gimdymo

20150723071452-43566.jpg

Atrodau labiau gyva, bet turbūt dėl to, kad ryte palindau po dušu. Pilvas vis dar išsipūtęs. Mažėje, bet išsipūtęs. Vis dar kraujuoju, atrodo, jog šios mėnesinės niekad nesibaigs. Išlipau iš pižamos ir vilkiu nėštumo drabužius. Krūtys lyg bombos. Vargšas mano vyras. Jei jis norėtų prie jų prisiliesti, patiesčiau iškart. 

Būsiu atvira: jaučiuosi geriau, nei po pirmojo gimdymo. Nekovoju su mastitu, be to, esu geresnė sau pačiai. Nebandau tvarkytis ar kažko imtis. Draugų paprašiau aplankyti po trijų mėnesių. 

Tiesa, jeigu kam nors įdomu - randas ant mano pilvo, tai po nesėkmingos apendicito operacijos. 

Dešimt savaičių po gimdymo

20150723071505-55801.jpg

Dabar pilvas išsipūtęs lyg po geros porcijos pupelių, vis dar vilkiu nėštumo drabužius, o mano koja - įtvare. Mano kūnas ištvėrė nėštumą ir gimdymą, bet užteko suktelti kulkšnį - iš ji lūžo. Kur prabėgo pastarosios aštuonios savaitės? Jos lyg susiliejo maitinime, miegojime, bandyme prižiūrėti du vaikus. 

Kartais svarstau, kokio velnio aš tai pasirinkau, bet didžiąją laiko dalį aš myliu tai ką darau. Tikrai myliu."

 

JustytesMama JustytesMama 13. May 2018, 22:26

<a href="http://e-itvarai.lt/motinystei/po-gimdymo" alt="dirzas pilvui prilaikyti">diržas pilvui prilaikyti</a> nebloga išeitis, įpatingai ne po pirmojo gimdymo, nes pilvukas susitraukinėja tikrai lėčiau ir labai skausmingai. Man tas veržimas sakyčiau net skausmą kiek malšino pirmąsias dienas. Grįžusi iš ligoninės išdalinau visus aptremptus drabužius, nes juk po antrojo grįžti į senas formas - misija neįmanoma. Tačiau dabar gailiuosi, nes realiai gal dar kiek lieknesnė likau. Tad viskas įmanoma. o už drąsą pademonstruoti tikrąjį vaizdą, turėtų gauti medalį!

floryte floryte 23. Jul 2015, 21:48

O aš pirmą naktį po gimdymo pagalvojau "kaip gera gulėti, kai nebėra to pilvo".😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Jul 2015, 11:05

Ten kur 24 valandos po gimdymo, maniau kad ji laukiasi antro, kol neperskaičiau. Kažkaip neįtikėtina, kad toks pilvas lieka jau pagimdžius