Rūkiau iki nėštumo: ar tai turės įtakos vaisiui?

Rūkiau iki nėštumo: ar tai turės įtakos vaisiui?

29. Nov 2013, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būsima mamytė Giedrė prisipažino rūkiusi iki pastojimo, tiksliau, rūkė kelias savaites iki tol, kol sužinojo, kad laukiasi. Kaip tai gali įtakoti vaisiaus būklei?

Iš būsimos mamos laiško:

"Nežinojau, kad laukiuosi. Rūkiau kelias savaites, kaip tai gali įtakoti kūdikiui? Tačiau tik sužinojusi apie nėštumą (buvo apie 5-6 savaitės), žalingo įpročio atsisakiau. Būsimasis tėtis taip pat rūkė ir rūko. Ar gali tai pakenkti vaisiui?"

Konsultuoja šeimos klinikos “ALFA CLINIC“ gydytoja ginekologė Aldona Kevličienė:

Žalingi įpročiai, taip pat ir rūkymas, bei buvimas aplinkoje, kurioje rūkoma, yra nepalanki terpė vaisiaus vystymuisi. Tai, kad atsisakėte rūkymo, sužinojusi apie nėštumą - labai sveikintina.

Dabar labai svarbus Jūsų pačios pozityvus mąstymas, taip pat būtina atlikti echoskopinį tyrimą dėl vaisiaus vystymosi dinamikos. Tai padarykite apie 8-9 nėštumo savaitę. Jeigu yra galimybė, planuokite atlikti genetinius tyrimus (12-14 nėštumo savaitę). 

 Sėkmės.

20131121173855-82875.jpg

Ekspertai

Aldona Kevličienė

“Alfa Clinic“ gydytoja ginekologė
Aldona Kevličienė in-vecaku-skola
11. Jan 2015, 12:42

del kokiu priezasciu gimsta anksciau laiko naujegimiai?pirmus du vaikus pagimdziau30 savaiciu

27. Jan 2014, 23:39

Kad vaikas gime sveikas tai nereiskia kad neislys kazkokie sutrikimai veliau..tikekimes to nebus

05. Dec 2013, 13:48

Mano drauge kaip kaminas visa nestuma su didziausiu pilvu ruke...ruke ir tada kai maitino ir nieko tokio...Siaip keista kad kartais moterys saugosi nieko kenksmingo nedaro o vaikeliui kas nors buna..o kitos ruko ir viskas gerai buna 😀

gintarerei gintarerei 29. Nov 2013, 11:14

as rukiau iki nestumo, suzinojusi kad laukiuosi, iskarto nustojau. Netikejome, kad taip greitai pastosiu, bet tai buvo mano neatsakingumas, kad nesiruoseme is anksto... na bet ka padarysi. Jonukas vystesi puikiai, jokiu problemu nestumo metu neturejau, kaip ir su metimu rukyti. Vaikas gime sveikas, tikiuosi ir ateityje del to problemu nebus. Daugiau tokiu klaidu nedarysiu. Nenoriu rizikuoti...nes o vdruk. 😀 sekmes mamai. Linkiu kad visakas butu gerai. Dar labai priklauso kiek mama iki to laiko ruke ir ar aktyviai. As rukiau apie 10 metu su nedidelemis pertraukomis, taigi ilgas laikas buvo, bet dabar jau virs 2 metu to nedarau ir visai nepasigendu. Manau moterims nestumas labai gera psichologine proga mesti, nes tai toks psichologinis iprotis, kad kartais reikia kazkokios priezasties kad mestum. Man nekilo mintis, kad sunku ar dar kas, tiesiog nerukiau ir kito klausimu net nesvarsvciau 😀

29. Nov 2013, 10:42 aantaite

mano drauge taip pat ruke nestumo metu ir viskas gerai😀aciu dievui ,kad gerai😀