Ruošiamės artėjančiam susitikimui

Ruošiamės artėjančiam susitikimui

10. Dec 2020, 22:37 Odeta_lav Odeta_lav

Sveiki, praeitame bloge apie išėjimą į dekretą papasakojau daugiau iš popierinės pusės. Dabar papasakosiu kaip sekasi su sveikata ir paruošiamaisiais darbeliais. 

Taigi, kai buvo 30sav., visi tyrimų atsakymai buvo geri, nuo nėštumo pradžios buvau priaugusi 10kg., kitą susitikimą su gydytoja sutarėm, kai jau bus 33 sav., laukė echoskopas ir susitikimas su vaikeliu. Tiesa, laukiant susitikimo tos 3 sav., nebuvo lengvos: atrodo tik daugiau pavaikštau iškart pilvas pradeda kietėti, vaikčioti darėsi vis sunkiau, tokiais momentais išgerdavau tirpinamo magnio - ir tikrai padėdavo, dar iš draugės pasiskolinau nėščiosios diržą irgi labai gelbėjo tiek vaikštant, tiek užsiimant namų ruoša ir pirmagimiu.                                  

Atėjus 33 sav., susitikome su gydotoja, priaugau dar plius 2kg., gydytoja atliko echoskopo tyrimus: kūdikis auga proporcingai, vandenų pakanka, dar kartą patvirtino, kad laukiam mergaitės, svoris tuo metu buvo 2,340kg. Numatoma gimdymo data sausio 9 - 11. Gydytojai papasakojau apie pilvo kietėjimus, tai patikrino ir kaklelį - uždaras ir gimdyt dar nesiruošiu.     

Tad su tokiom žiniom grįžau namo. Pradėjau peržiūrėti turimus rūbus kūdikiui, neutralių spalvų rūbų liko nuo pirmagimio, o mergaitiškų daug atidavė draugai. Pirmiausia atsirinkau rūbus iki 3mėn.,  išsiploviau baltus, o po to spalvotus. Naudoju Neautral skalbiklį, jis puikiai išvalo visas dėmes ir rūbai lieka bekvapiai, tikrai nesinori naujagimio erzint visokiais papildomais kvapais.

Kadangi vaikiškiems rūbams nenaudoju džiovyklės funkcijos, tiesiog juos kabinu ant džiovinimo lentos, tai dar su pirmagimiu atradau labai patogų būdą, kaip sukabinti rūbus: visus "bodikus" kabinu per apačią - tiesiog susegu per sagas, taip galima jų daug sukabinti ir sutaupyti vietos. Rūbai išplauti, išlyginti ir sudėlioti į komodą: pagal dydžius ir pagal rūbų formą (kelnės, šliaužtinukai, trumpos rankovės, ilgos rankovės ir t.t).                                       

Kitame įraše papasakosiu, kokias priemones pirkau kūdikiui ir kokias sau.

Visoms gražaus laukimo:)