Šašlykai - tai, ko šiuo metu labiausiai norisi

Šašlykai - tai, ko šiuo metu labiausiai norisi

18. May 2013, 08:00

Sveikutės, šiuo metu toks konkursiukas kaip tik man. Laukiuosi, o norai antro nėštumo metu kur kas didesni, palyginus, kai laukiausi pirmą kartą.

 

Pirmojo nėštumo metu labiausiai norėjosi gaivaus kažko, daugiau vaisių. Ypač labai mėgau apelsinus, vasarą arbūzus. Nieko tokio rimto net nesinorėdavo...

 

O dabar vyrauja pagrindiniai du patiekaliukai ir abu mėsiški. Vieną iš jų šiandien ir Jums pristatysiu, kitą gal dar spėsiu įkelti kitą kartą. Labai noriu saldumynų, tai dažnai kepu spurgiukus, kuriuos matote šalia Gabrielės, ledus, o iš vaisių - OBUOLIUS.

 

Šiandien Jums pristatysiu naumose keptus šašlykus. Kadangi mus ilgai šiluma nelepino, o aš jų taip norėjau, tai sugalvojau, kad galiu jų pasidaryt ir namie. Vis geriau nei nuoalt jų norėt ir negaut.

 

Tad mums reikės:

1 kg kiaulienos mentės

2 svogūnų

Česnako

Prieskoniai (pagal skonį, aš dedu šašlykų)

Majonezo

Daržovių, kokias mėgstate

Ryžių

Medinių iešmukų

 

Gaminimas:

 

Mėsytę pasimarinuoju dažniausiai iš vakaro su prieskoniais, svogūnu, česnaku bei majonezu. Kol kaitinu orkaitę, susiveriu ant iešmukų mėsytę, tada 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepu, kol jie paskrunda.

 

Serviruoju su ryžiais bei daržovėmis. Beje, mėsytė tinka ir sprandinė bei kitokia, kiokia šauna tik į galvą. Aš tiesiog šiuo metu negaliu valgyt riebesnės ar tokios, kur tąsosi kaip sprandinė. Dažnai dar kepu vištieną taip pat.

 

Šiuo metu man tai yra ir parastai paruošiamas, ir labai skanus patiekalas! Skanaus ir Jums. Ir puiki išeitis, kai negali mėgautis gamtoje keptais.

 

Gal dar spėsiu su Jumis pasidalinti ir kitu, kinų virtuvės patiekalu, kuriam tinka tiek kiauliena, tiek vištiena ar kita mėsytė.

Marija


KONKURSAS: Mano mėgstamiausias patiekalas „dviems"

Konkurso rėmėjas - www.zirniukas.lt 

Įvairūs tekstilės gaminiai pagal individualius užsakymus!

 

Nugalėtojai įsteigė dovaną - nėštutės pagalvę!

1

 

18. May 2013, 11:49

mmmm.kaip skanu 😀 ryt mes taip pat valgysim saslykiukus 😀