Seksologas: ne visi vyrai gali dalyvauti gimdyme

Seksologas: ne visi vyrai gali dalyvauti gimdyme

04. Mar 2016, 10:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dažnai akcentuojama apie tai, kad vaiko laukiasi abu tėvai - būsimas tėtis turi kartu lankyti kursus, dalyvauti echoskopijoje, kalbėtis su pilvinuku ir, žinoma, palaikyti būsimą mamą gimdymo metu. Šiai nuomonei ne visai pritaria medicinos klinikos “Mirameda” seksologas, psichiatras ir vienas iš knygos “Pokalbiai apie seksą” autorius Viktoras Šapuravas:

“Šiuolaikinėje visuomenėje vyro dalyvavimas gimdyme tapo įprasta norma ir, rodos, net kitaip būti negali. Noriu pabrėžti, kad tai turi vykti tik abiejų sutarimu ir nereikia manyti, jog jis nenori kūdikio ar nemyli jūsų, jeigu atsisako dalyvauti pačiame gimdyme. 

Žinoma, būtina moterį palaikyti, masažuoti, raminti pereinamuoju laikotarpiu, kuomet vyksta sąrėmiai, jai skauda ir vyras gali priimti dalį skausmo. 

Bet kai prasideda pats gimdymas siūlau tėčiams būti tik už moters galvos arba išvis išeiti į kitą patalpą. 

Supraskite, grožio šioje situacijoje nėra. Gali pasirodyti šlapimas, išmatos, kraujas, tenka kirpti, įplyšta audiniai ir vaizdas tikrai neestetiškas. Esu susidūręs su atvejais, kai po tokios patirties ši moteris vyrui atrodys atgrasi ir jis nebenorės su ja mylėtis. 

O jeigu jaučiate, kaip taip nutiko - kuo greičiau kreipkitės į specialistą seksologą.“

Ekspertai

Viktoras Šapurovas

Klinikoje "Mirameda" konsultuojantis psichiatras, seksologas
Viktoras Šapurovas in-vecaku-skola
lina_baj lina_baj 04. Mar 2016, 19:20

Ir dar šiaip gimdymo metu vyrai būna pastatyti prie moters galvos 😀 šluosto kaktą rankšluostuku 😀 Dažniausiai nieko ten ir nepamato baisaus.