Seksologas V.Šapurovas apie seksą nėštumo metu

Seksologas V.Šapurovas apie seksą nėštumo metu

15. Jan 2016, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pastojus vyro ir moters kasdienybė prisipildo džiugaus laukimo - juk netrukus susitiksite su savo bendru kūriniu! Žinoma, nėštumas ne visad būna lyg linksmas nuotykis: pykina, tinsta kūnas, kankina nuovargis, skausmai, o mylėtis dažnai norisi mažiau. Ką daryti?

Apie tai konsultuoja medicinos klinikoje "Mirameda" konsultuojantis seksologas, gydytojas psichoterapeutas, vienas iš knygos "Pokalbiai apie seksą" autorių Viktoras Šapurovas:

“Nėštumas yra dėsningas laikotarpis, kurio metu moteris gali turi komplikacijų, fizinių vargų, skausmų, o visa tai atima norą mylėtis. Biologiškai, instinktas prarandamas dar ir dėl to, kad tikslas pasiektas - juk gamta šį procesą susiejo su vaikų atsiradimu. Taip būna kai kurioms moterims, bet ką daryti vyrams?

Nėštumas tuo požiūriu yra pavojingas laikotarpis, nes neištikimybės galimybės išauga. Todėl moterims dažnai sakau, jog vyro negalima paleisti iš rankų. Tiesiogine ir perkeltine prasme. Jeigu moteris nepageidauja sekso ar nori jo mažiau, mylėkitės tiek, kiek norisi, o pertraukose reikia vyrui padėti. Šiuo atveju geriausia  dalyvauti vyro masturbacijoje ar jam padėti tai daryti. Moteris turi palengvinti vyro būseną, nes jam kyla normali fiziologinė įtampa, juk spermatozoidai vis tiek gaminasi, tai lyg alkaną palikti be maisto! 

Yra daug suartėjimo formų kuomet nėra tiesioginio kontakto, moteris išvengia nepageidaujamo lytinio akto, o vyras patiria pasitenkinimą būtent su ja. Pavartykite Kamasutrą, išbandykite pozas be įsiskverbimo.

Nėštumo pradžioje siūlau mylėtis mažiau energingai, nes pirmaisiais mėnesiais didesnė persileidimo tikimybė, o vėliau, stenkitės neužgulti pilvo, vengti stiprių smūgių į gimdos kaklelį.

Mylėtis galima viso nėštumo metu.”

Ekspertai

Viktoras Šapurovas

Klinikoje "Mirameda" konsultuojantis psichiatras, seksologas
Viktoras Šapurovas in-vecaku-skola