Skiepas nuo gripo

Skiepas nuo gripo

14. Nov 2020, 20:03 owiduke owiduke

Mano ginekologė buvo minėjusi, kad visoms nėščiosioms yra siūloma pasiskiepyti nuo gripo nemokamai. Laukdamasi pirmos dukros taip pat turėjau galimybę pasinaudoti šiuo pasiūlymu. Bet atsisakiau. Niekada nėra tekę skiepytis nuo gripo. Nesu sirgusi gripu ir kažkaip nebuvo poreikio ir noro skiepytis. 

Šiuo metu vis dažniau girdžiu kalbas, kad rekomenduojama skiepytis nuo gripo. Jei ir susirgtume gripu ar COVID-19, būtų lengviau persergama nei nepasiskiepijus. Nežinau kiek čia tiesos, bet šį kartą pasinaudojau siūloma galimybe. Sulaukiau gydytojos skambučio prieš keletą dienų, kad mūsų poliklininkoje jau gauta vakcinų nuo gripo ir sekančią dieną nuvykau į polikliniką skiepui. Bijojau, kad nebūtų kokio pašalinio poveikio, bet apart lengvo perštėjimo skiepo vietoje, daugiau nieko nepajaučiau. Seselė minėjo, kad dažniausiai pasireiškia perštėjimas skiepo vietoje, kartais pakyla nedidelė temperatūra (iki 37,2C). Bet kažkokių kitų pašalinių poveikių neturėtų būti.

Tikiuosi taip lengvai viskas praeis ir tiek gripu, tiek COVID-19 nesusirgsiu. Per pirmą bangą pavasarį tikrai taip nebijojau kaip dabar. Žinoma, dabar mano baimei turi įtakos nėštumas. Nerekomenduojama persirgti gripu nėščiajai, taip pat nerekomenduojama ir COVID-19. Labai viliuosi, kad pavyks apsisaugoti.