Sportuoti ar geriau ramiai pailsėti: MK mamų patirtis

Sportuoti ar geriau ramiai pailsėti: MK mamų patirtis

11. Apr 2013, 00:00

 

Niekas neabejoja, jog nuo būsimos mamos sveikatos priklauso kūdikio sveikata. Tačiau kas geriau – pamedituoti, ilsėtis ir išlaikyti vidinę ramybę ar kas rytą mankštintis?

 

Sportas gal ir neblogai, bet ką daryti, jei maudžia kojas, ir visai nesinori daug judėti?

 

Dauguma Mamyčių klubo mamų - už aktyvų gyvenimą nėštumo laikotarpiu ir nebūtina lankytis sporto klubuose:

 

eva:

Aš labai daug vaikščiojau, mama net persigandusi sakė, kad apsiraminčiau, nes buvo paskutines dienos, o aš vis kur nors lekiu.

 

rujga:

Aš nemažai vaikščiojau lauke ir namie vis trindavausi iš vieno kampo į kitą, nes daugiau sprotuoti ir mankštintis bijojau, mat ir taip turėjau du gresiančius persileidimus, o daktarai buvo griežti man. Jei būsima mamytė gerai jaučiasi ir nėštumas gerai klostosi, tai manau, reiktų pasimankštinti - geresnė savijauta tada ir gimdyti galbūt bus lengviau.

 

supermama:

Aš tai ėjau į gimdymo namų baseiną. Ten buvo speciali mankšta nėščioms vandenyje. Labai patiko.

 

gintarep:

Aš lankiau nėščiųjų mankštelę. Labai patiko. Tik labai gaila, kad tokie užsiėmimai yra mokami ir ne kiekviena mamyte tai sau gali leisti.

Atsakyti

 

jurgute5:

Aš irgi daug vaikščiojau nėščia, net kaimynai juokėsi, kad kaip strėlė į 3 aukštą užbėgu. Ir manau, jei būtų daugiau informacijos apie nėščiųjų mankštą, ji labai praverstų. Juk ne viena mama negali lepintis sporto klube.

 

Indrė:

Man geriausia mankšta buvo ilgi pasivaikščiojimai gryname ore. Tai sveika ir mamai, ir kūdikiui.

 

O tu - už aktyvų pasivaikščiojimą ir sportą nėštumo metu ar už ramų poilsį ant sofos? Išsakyk savo nuomonę.

11. Apr 2013, 10:04

Reikia ir pagulėt, ir pamedituot, bet esu už mankštą, už judesį. Jei nuo nėštumo pradžios užsiimsi tik savęs lepinimu, tai kas paskui gali atlaikyt bemieges naktis, vaikščiojimą su mažyliu ir aibę kitų dalykų, kurie dažnai pareikalauja ir fizinės ištvermės. Tik žinoma, ta fizinė veikla turi būt specialistų prižiūrima ar tinkanti besilaukiančiai, ne viskas ir visiems tinka 😉