Ar vartojate papildomai vitaminus nėštumo metu?

Ar vartojate papildomai vitaminus nėštumo metu?

06. May 2015, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kadangi šviežių vaisių ir daržovių sezonas dar neprasidėjo, kur būsimos mamytės gali rasti taip reikalingų vitaminų?

Parduotuvėse dabar dažniausiai matome tik atvežtinius vaisius ir daržoves, kurių dauguma apipurkšti chemija, todėl prieš vartojimą jas rekomenduojama ne tik gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, bet ir nulupti luobelę.

Tačiau nereikia nusiteikti, kad visos daržovės ar vaisiai šiuo metu genetiškai modifikuoti ar įsigėrę cheminių medžiagų. Visi modifikuoti produktai turi turėti specialų žymėjimą, todėl jei tuo domitės, pastebėsite, ir juos atskirsite. Jeigu turite galimybę pirkti maisto produktus iš vietinių ūkininkų, taip ir padarykite - sveikai maitinsis ir jūs, ir mažylis.

O kaip su sintetiniais vitaminais? 

Gydytojai ginekologai pataria juos vartoti, tačiau tikrai ne visą nėštumo laikotarpį - nuo pradžios iki pabaigos!

Žinoma, folinę rūgštį natūraliu būdu gauti neįmanoma, tačiau visus kitus vitaminus ir mineralines medžiagas papildomai vartoti rekomenduojama tik iki 12 nėštumo savaitės (nebent jūsų gydytojas nurodė kitaip).

Kadangi kol kas Lietuvoje nėra vietinių daržovių ir vaisių, sintetinius vitaminus papildomai vartoti galite (vieną, antrą kursą). Pavyzdžiui, iki tos akimirkos, kol pasirodys pirmieji vietiniai švieži vaisiai ir daržovės.

Tačiau apie papildomų vitaminų vartojimą geriausia pasitarti su savo gydytoju.

Ar jūs vartojate papildomai vitaminus nėštumo metu?

lina_baj lina_baj 06. May 2015, 14:29

Aš gėriau su tarpais iki pabaigos, rekomendavo gydytoja, bet man buvo sumažėjęs geležies kiekis. Vartojau Elevit. Beje kas įdomiausia, man kaip tik iki 12 savaitės patarė naudoti tik folinę rūgštį, o prieš planuojant leliuką kursą vitaminų (jau nepamenu kokių) 😀

06. May 2015, 13:27

Nieko nesužinojau iš šio straipsnio...