Tėčiai, kalbėkitės su būsimu mažyliu

Tėčiai, kalbėkitės su būsimu mažyliu

04. Nov 2014, 08:47 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar reikia kalbėtis su būsimu mažyliu, kuris dar mamos pilvelyje? Būtina - sako specialistai.

Pokalbiai su dar negimusiu vaikeliu turi didelės reikšmės. Jis išties mus girdi ir jaučia. Ir girdi ne tik mamos, bet ir tėčio balsą. Kodėl gi šie tėčio pokalbiai su vaikelio tokie svarbūs?

Kaip suprasti, kad mažyliui pilvelyje viskas gerai?

Kaip sako psichologai, mažylis nėra atskirai nuo mamos ir tėčio, jūs visi esate tandemas. Jeigu mama jaučiasi tiek fiziškai, tiek emocionaliai gerai, tai ir kūdikis jaučiasi gerai.

Kai mama pyksta ir liūdi

Mažylis, būdamas mamos pilvelyje, per hormonus ir kraujo apytaką gauna viską, kas su mama vyksta, tuo pačiu ir emocijas. Bet gyvenimas nėra visada saldus, tad ir negatyvių emocijų neišvengsime. Jeigu pyktis ar liūdesys nėra nuolatinis mamos palydovas, vaikutis taip pat gauna šių emocijų patirtį. Tai normalu.

Mintys ir pokalbiai, kuriuos mažylis jaučia ir girdi

Tai, ką mes kalbame, kūdikis girdi jau nuo 16 savaitės, kai formuojasi audialinė sistema ir mažosios ausytės gali "sugaudyti" garsą. Pirmieji garsai, kuriuos mažylis išgirsta - tai mamos vidaus organų garsai: širdies plakimas, plaučių veikla ir kt. Todėl gimęs kūdikis geriausiai nusiramina, prigludęs prie mamos krūtinės.

Mažylis jaučia ir mamos, ir tėčio mintis.

Kai pokalbyje su mažyliu dalyvauja tėtis

Tėčiui irgi būtina dalyvauti laukiant mažylio ir su juo kalbėtis.

Kai būsimas tėtis išeina ryte į darbą, atsisveikina su vaikučio mama, o vakare susitinka. Tegu tėtis pabučiuoja ir mamą, ir jos pilvuką, pakalbindamas mažylį. Tėčiai, vakarais paglostykite bei kalbinkite kuo daugiau pilvelio gyventoją. Pajusite, kaip mažylis atsako į jūsų prisilietimus bei balsą.

Bendravimas su kūdikiu įmanomas dar jam esant pilvelyje, todėl rodydami švelnumą ir emocijas, mama ir tėtis geriau pažins savo mažylį.