TOP 12 produktų būsimai mamytei

TOP 12 produktų būsimai mamytei

26. Jun 2014, 09:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ne tik maitinant, bet ir besilaukiant reikia neužmiršti, jog tai ką valgote jūs, gauna ir jūsų augantis mažylis. Todėl susilaikykite nuo nesveikų užkandžių, greito maisto restoranų ir saldžių limonadų, o atraskite sveikus produktus. 

Dalinamės pačiais naudingiausiais maisto produktais būsimoms mamytėms - iš jų tikrai galite pasigaminti maistingų ir skanių patiekalų!

1. Avokadai: gausiai turi folio rūgšties, kuri būtina vaikučių smegenų ir nervų sistemos vystymuisi, vitaminų C ir B6 (kuris taip pat apsaugo nuo rytinio pykinimo) ir kalio. Avokadą galite valgyti vieną, jį kažkuo įdaryti ar keletą skiltelių užsidėti ant salotų. Žinoma, nepamirškite, jog avokadai pakankamai riebūs ir kaloringi, todėl labai piknaudžiauti nereikėtų.

2. Brokoliai: turbūt viena vaikų nemėgstamiausių daržovių, bet labai naudinga, nes joje yra vitaminų A ir C, be to daug kalcio bei folio rūgšties. Patroškinkite brokolį su makaronais, patiekite kaip garnyrą ar išvirkite sriubą. 

3. Morkos: visi žinome, jog jos turi daug vitamino A, kuris svarbus būsimų vaikučių dantims, kaulams ir akims. Morkos yra puikus užkandis, kai norisi "kažko".

4. Kiaušiniai: geriausi yra laisvėje augintų vištų kiaušiniai, nes jie turi daug baltymų bei omega-3 riebalų rūgščių.

5. Žaliosios sojų pupelės (angl. "edamame"): gausiai turi baltymų, kalcio, folio rūgšties, vitaminų A ir B ir maistingumu gali varžytis su kiaušiniais. Tiesa, Lietuvoje jų gauti žalių, nedžiovintų, pakankamai sudėtinga.

6. Lęšiai: geltoni, raudoni, juodi ar žali - rinkitės kurie jums labiausiai patinka, nes visi jie turi folio rūgšties, vitamino B6, geležies ir baldymų. 

7. Mangai: paieškokite saldžių, prinokių mangų ir nustebsite koks nuostabus jų skonis! Be to, jie labai naudingi - turi vitaminų A ir C, kalio. 

8. Riešutai: jie yra tikras mineralų šaltinis - magnio, selenio, cinko, kalio, kalcio, vario ir net mangano). Taip pat juose yra vitamino E. Nereikia jų kimšti saujomis, bet bent saujelė per dieną - labai naudinga. 

9. Avižos: stenkitės naudoti kuo mažiau apdorotas, nes jose gausu skaidulų, vitamino B, geležies ir kitų mineralų. 

10. Raudonas pipiras: pasirodo šis saldus pipiriukas turi daug vitaminų A, C ir B6. Greitai šie pipirai užderės ir mūsiškuose šiltnamiuose, todėl valgykite kiek telpa. 

11. Špinatai: šiuo metu derantys žalėsiai turi daug folio rūgšties ir geležies! Taip pat vitamino A, kalcio ir kitų naudingų medžiagų. Virkite sriubas, darykite salotas ar dėkite sumaišytus su varške kaip įvairius įdarus.

12. Jogurtas: šis pieno šaltinis turi ne tik kalcio, bet ir folio rūgšties. Rinkitės natūralų, saldikliais ir papildomais priedais nesaldintą jogurtą ir gardinkite savo pasirinktas natūraliais priedais. 

motinysteveza motinysteveza 26. Jun 2014, 14:02 aantaite

tikrai geras pastebėjimas 😀