Saugokitės dehidratacijos keliaudamos!

Saugokitės dehidratacijos keliaudamos!

11. Aug 2014, 11:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip neperkaisti ir apsisaugoti nuo dehidratacijos nėštutei keliaujant? Pataria mitybos specialistė Inesa Siksna.

Būsimoms mamoms išties reikia gerai apgalvoti, kiek ir kada vartoja skysčius, nes mažyliui reikalingas pakankamas jų kiekis.

Tap pat ir nėščiosios organizmui reikalingi skysčiai, kad būtų patenkinti visi fiziologiniai poreikiai - jei bus pakankamas jų kiekis, bus pagaminta pakankamas kiekis kraujo aprūpinti vaisių deguonimi ir maistingomis medžiagomis. Vartojant skysčius išvengiama šlapimo takų infekcijos, vidurių užkietėjimo ir hemorojaus. 

Dehidratacija - ypatinga problema kelionių metu, ypač tada, jeigu yra ekstremalios klimatinės sąlygos, pvz. drėgnas tropinis klimatas, dykuma ar buvimas aukštai kalnuose. Kaip visada, anot specialistės, geriausas būdas sužinoti - kiek ir kada gerti skysčių - įsiklausyti į savo kūną. Stebėkuite signalus, siunčiamus jūsų organizmo.

Pirmas toks požymis - troškulys.

Kiti dehidratacijos signalai - tamsi šlapimo spalva, sausa burna ir sausa nosies gleivinė.

Kasdien nėščiosioms reikia išgerti nuo 4 iki 8 stiklinių vandens, sulčių ar kitų skysčių. Tik atminkite, kad sultyse daug cukraus, tad rinkitės tas, kuriose yra sumažintas saldiklių

Jei vanduo nusibodo, jį galite pagardinti griežinėliu citrinos ar greipfruto.

Ne visada kelionių metu galite rasti vietų, kur atsigerti, tad visuomet turėkite su savimi bent nedidelį buteliuką vandens. Geriausias toks, kurį galima nuolat pripildyti vandens.

InetaBu InetaBu 11. Aug 2014, 22:28

Labai teisingi patarimai. Aš turiu susikūrusi paprastą sistemą: prieš kiekvieną valgymą išgeriu pora stiklinių vandens ir jo dar gurkšnoju tarp valgymų, visada butelį vandens turiu rankinėje, mašinoje, namie matomoje vietoje 😉