VIDEO: Ką gimdykloje veikia tėtis?

01. Feb 2014, 09:57 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tėtis gimdyme jau nebestebina nieko. Mamyčių klube kalbamės apie tai, kuo būsimojo tėčio dalyvavimas gali ir turi būti naudingas? Natūralu, jog pagrindinis gimdymo krūvis neabejotinai tenka mamai, turinčiai viską išgyventi pirmiausia savo kūnu, o gimdykloje jai padeda medikų personalas.

Tad koks vaidmuo atitenka tėčiui? Ar jis gali kažkuo padėti realiai? Moters indėlis gimdyme labai išmatuojamas ir solidžiai galima sakyti – tai ji pagimdė kūdikį, tai jai kabinamas medalis. Tačiau vyro indėlį išmatuoti sunku, bet nuo to jis mažesniu tapti vis tik neturėtų - pasakoja gimdymą priėmusi gydytoja.

Jei gimdymo metu bendros žinios ir susitarimai jus jungs, o ne skirs, kaip ištinka tokiais atvejais, kai moteris pasiruošusi, o vyras nežino nieko ir geba tik vykdyti paliepimus – gimdymas bus jūsų bendra išgyventa intensyvi patirtis, kuri sutvirtins jūsų šeimą. Pagilins jūsų jausmus.

Gimdymo metu viskas yra pagalba - ir bandymas juokauti, nukreipiant dėmesį nuo sąrėmių skausmo, šalto rankšluoščio lietimas prie veido, laikymas už rankos ar tylus kentėjimas tuomet, kai nagai suleidžiami jums, tėčiai, į rankas...net užsičiaupimas gali būti pagalba, jei to pareikalauja kančios perverta gimdanti jūsų kūdikį moteris.

Bet svarbiausia yra jūsų supratingas buvimas šalia ir jei ne žodžiais tai akimis siunčiami žodžiai: aš myliu tave; aš myliu jus ir mes tuoj tuoj būsime visi kartu.

Gražaus žiūrėjimo video siužete.