VIDEO Nėštumo kalendorius 25 savaitė: vaisius panašėja į naujagimį

25. Jun 2014, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būsima mama

Moteris pradeda dar geriau jausti kūdikį, tylioje aplinkoje, galite išgirsti kūdikio širdies plakimą. Jei norite išgirsti širdies plakimą – kreipkitės į gydytoją, jie tai padaryti su specialiu vamzdeliu. Taip pat, jūs galėsite suprasti, kada vaikas miega ir kada budrus. Jis pereina į savo režimą, kuris nepriklauso nuo jūsų dienos ritmo.

Sparčiai prastėja moters būklė: ėda rėmuo, stiprus spaudimai diafragmos srityje, šonkaulių skausmas. Visa tai dėl to, kad vaiko svoris padidėjo iki 700 gramų, o jo dydis yra toks pat, kaip futbolo kamuolio. Kreipkitės į gydytoją, kad atsikratytumėte rėmens graužimo, nes kitaip jis pereis į lėtinį gastritą.

Ką jaučia moteris 25-ąją nėštumo savaitę? Be skausmo apatinėje nugaros dalyje ir po šonkauliais, moteris gali jausti skausmą kojose. Į tai reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį, jei moteris yra linkusi į venų varikozę. Gydytojas gali rekomenduoti dėvėti specialias kojines. Siekiant išvengti venų padidėjimo išoriniuose lytiniuose organuose, nėščiajai rekomenduojama daugiau gulėti. Padidėjus kraujo krešėjimo lygiui, gydytojo paskirtus medikamentus reikia vartoti griežtai pagal gydytojo nurodymus. Naudinga vartoti medikamentus sustiprinančius kraujagysles.

Rekomenduojama kasdien vaikščioti. Tačiau nereikia persistengti. Jei jaučiate, jog jūsų kojos pavargo, nakčiai jas dėkite ant paaukštinimo. Tai gali būti į ritinį suvyniota antklodė ar aukšta pagalvė. Svarbiausia, kad kojos būtų pakeltos virš kūno. Tai leis joms pailsėti, o nėščiajai atsipalaiduoti ir nurimti.

Gydytojas, prižiūrinti nėščią moterį, nėštumą visada skaičiuoja savaitėmis. Būsimoms mamoms visada įdomu žinoti: kiek mėnesių atitinka 25 savaites? Atsižvelgiant įtai, kad vienas nėštumo mėnuo yra 28 dienos (4 savaites), 25 savaitės yra 6 nėštumo mėnesiai.

Prasideda septintasis mėnuo. Iki gimdymo lieka dar 15 savaičių ir būsimoms mamoms reikia būti kantrioms bei vykdyti specialistų rekomendacijas. Teisingai maitintis, daugiau vaikščioti ir būtinai apsilankyti pas specialistus per planines apžiūras.

Mityba. Dieta nustačius polinkį į venų varikozę

Pirmiausiai dieta venų varikozės metu turėtų būti pripildytą produktų, biologiškai aktyvių medžiagų, kurios daro įtaką kraujo ir kraujagyslių būklei. Visų pirma, mes kalbame apie produktus, kuriuose yra daug vitamino C. Šis vitaminas mums žinomas, kai mama jo duodavo peršalus ar gripo metu imunitetui palaikyti. Jis turi dar vieną gerą savybę - jis padeda sumažinti patinimus ir stiprina kraujagyslių sieneles. Todėl, sergantiems varikoze, būtina skirti tokius produktus kaip kiviai, juodieji serbentai, citrusiniai vaisiai.

Be vitamino C, maiste turi būti gausu jūros gėrybių. Midijos, krevetės ir kitos jūrų gėrybės savo sudėtyje turi medžiagų, kurios užkerta kelią kraujagyslių sienelių tempimui. Beje, ši medžiagą turi teigiamą poveikį žmogaus odai - daro ją lygiasnę ir elastingesnę. Tai yra dar viena priežastis, kodėl reikėtų reguliariai valgyti jūros gėrybes. Dėl tų pačių priežasčių, sergantiems varikoze rekomenduojama valgyti ir jūros kopūstus.

Ypatingą dietos vietą turėtų užimti produktai su augalų skaidulomis - tai įvairios salotos, avižiniai dribsniai, lęšiai, obuoliai, salierai. Faktas, kad daržovių skaidulos aprūpina žarnyną darbu, pašalina daugelį virškinimo trakto problemų, įskaitant plačiai paplitusį vidurių užkietėjimą. Kiekvienas, net ir menkiausias virškinamojo trakto "užsikimšimas" iš karto sukelia papildomą spaudimą kojose, taigi papildomą apkrovą venoms. O to turėtumėte vengti.

Būsimas mažylis

Vaisius labai išaugo ir yra 34,5 cm ūgio. Svoris siekia 700 gramų. Būsimas vaikutis intensyviai vystosi ir įgauna naujagimio išvaizdą. Bet gimti jam dar per anksti, nes plaučiai nėra pasirengę kvėpavimui. Vyksta alveolių brendimo procesas, jos turi būti padengtos medžiaga, neleidžiančia kvėpuojant sulipti.

Septintą mėnesį tęsiasi ausies kriauklės vystymosi procesas. Jei dėl kokios nors priežasties įvyksta priešlaikinis gimdymas, pagal ausies kriauklės išsivystymą nustatomas kūdikio išnešiojimas. Jei iki 25 savaičtės kraujodaros funkciją atliko blužnis ir kepenys, dabar šią svarbią funkciją visiškai perima kaulų čiulpai.

Kūdikis jau turi išvystytą uoslę, reaguoja į motinos nuotaiką, gali šypsotis, raukytis, jausti skausmą. Vystosi kaulų ir raumenų audiniai. Vaikas jaučia poreikį judėti, jo krustelėjimaii darosi aktyvesni ir jaučiami motinos.

25-tąją savaitę kūdikis jau gerai koordinuoja judėjimą. Jis gali rankomis užsidengti veidą, čiulpti rankos pirštą ar pasiimti sau už kojos. Šiuo metu vaiko išoriniai lytiniai organai jau susiformavę ir galima nesunkiai (ultragarsu) nustatyti kas gims - berniukas ar mergaitė?

Tyrimai

Ką parodo ultragarsas?

Šiuo laikotarpiu ultragarsinis tyrimas atliekamas norint palyginti naujus duomenis su buvusiais. Vaisiaus būklės ir raida turi atitikti nėštumo terminą. Tais atvejais, kai vėluoja vaisiaus vystymasis, gydytojas gali nurodyti atlikti papildomus tyrimus. Didelis dėmesys skiriamas vaiko parametrams, kurie turėtų būti tokie:

- Galvutės skersmuo 62,3 mm,

- krūtinės skersmuo 63,1 mm;

- pilvo skersmuo 64,2 mm,

- placentos storis 26,22 mm .

Tyrimo metu gydytojas taip pat atkreipia dėmesį į kūdikio širdies plakimą. Maža širdelė padaro 140-150 tvinksnių per minutę. Kūdikio širdies plakimo gali klausytis ne tik gydytojas, bet ir kūdikio tėtis jei pridės ausį prie nėščios žmonos pilvo.

Plaukiojimas nėštumo metu

Kodėl naudinga plaukioti nėštumo metu?

Tokia veikla gerina imunitetą ir ugdo ištvermę, suteikia apkrovą visam kūnui ir padeda stebėti svorį. Užsiėmimai baseine, kaip bet koks fizinis krūvis pakelia nuotaiką. Be to, plaukimas stiprina raumenis. Pavyzdžiui, stiprūs nugaros raumenys padeda lengviau ištverti nėštumą ir susidoroti su apkrova, kurią suteikia pilve augantis vaikas. Stiprūs dubens, pilvo ir tarpvietės raumenys užtikrins sėkmingą gimdymą.

Dar vienas privalumas - plaukiojimas gerina širdies ir kraujagyslių sistemą, nes nėštumo metu jai tenka didesnės apkrovos. Žymiai pagerėja kraujotaka, kraujas ir limfa pradeda greičiau cirkuliuoti kūnu ir vidaus organais. Visa tai padeda susidoroti su kraujo užsistovėjimu apatinėje kūno dalyje, sumažinti patinimus. Kadangi vandenyje „nuimamos“ stuburo ir raumenų apkrovos, būsimoji mamytė gali atsipalaiduoti ir nustoti jaudintis dėl nugaros ir juosmens skausmų. Plaukiojimas puikia treniruoja ir kvėpavimą, kas padeda per gimdymą.

Tinkamas kvėpavimas ir visa plaučių ventiliacija gerina deguonies pasisavinimą, todėl ir būsimas kūdikis gauna jo pakankamai. Plaukiojimas taip pat gali padėti vaikučiui užimti teisingą pozą mamos pilvo. Artėjant probleminiam gimdymui, gydytojai net pataria nėščioms moterims lankyti baseiną ir taip paskatinti kūdikiui pačiam atversti. Tačiau nepaisant visų pliusų, yra situacijos, kada plaukioti draudžiama.

Kada jūs negalite plaukioti? Pagrindinė kontraindikacija tokiai veiklai yra nėštumo nutrūkimo grėsmė, todėl norint sužinoti, ar jums galima plaukioti, reikėtų pasitarti su gydytoju.

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg