VIDEO Nėštumo kalendorius. 29 savaitė: Vaikas pradeda rengtis gimimui

05. Aug 2014, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būsima mama

Moteris pradeda jausti stiprų spaudimą pilvo ertmėje. Visi vidaus organai yra suspaudžiami dėl padidėjusios gimdos. Atsiranda vidurių užkietėjimas ir pastovus noras bėgti į tualetą. Pasikeičia kvėpavimas, jis tampa nepastovus ir negilus. Pagerinti savo būklę galite taisyklinga laikysena ir pilnaverčiu poilsiu. Taip pat 29 savaitę pajusite keistą negalavimą dėl skausmo speneliuose, taip yra dėl to, kad hormonas prolaktinas padeda pieno liaukoms gaminti pieną. Vaikas pats kontroliuoja pieno gamybą, tačiau šiuolaikinė medicina vis dar negali paaiškinti, kodėl taip vyksta.

Iki gimdymo dar toli - 3 mėnesiai arba 12 savaičių. Tačiau kartais dėl galimų įvairių priežasčių gali prasidėti priešlaikinis gimdymas. Deja, nuo to niekas nėra apsaugotas. O kai kuriais atvejais 29 savaitės - kūdikio išgelbėjimas ir gydytojas nusprendžia dėl priešlaikinio gimdymo.

Žinoma, pakankamai laiko praleidus motinos įsčiose, kūdikis pasirengia aplinkiniam pasauliui. Neišnešiotiems kūdikiams būtina speciali įranga ir kvalifikuota medicininė pagalba, kad prisitaikytų prie naujų sąlygų ir išgyventų. Svarbiausiai yra tai, kad 29 savaičių kūdikis gali išgyventi. Tai realu, nes kūdikio imuninė sistema veikia visu pajėgumu. Nepergyvenkite, jei turėsite gimdyti 29 savaitę, žinokite, jog išgyventi kūdikiui yra didelė tikimybė. Svarbiausia jūs tapsite mama. Ko dar gali trūkti iki pilnos laimės?!

Mityba

Savaitės produktas – Moliūgų sėklų aliejus

Moliūgų sėklų aliejaus gydomasis poveikis žmogaus kūnui yra žinomas nuo seniausių laikų. Viduramžiais mažas buteliukas šio aliejaus kainuodavo tiek pat, kiek aukso žiedas. Moliūgų sėklų aliejus yra parduodamas tik vaistinėse. Iki šiol Europoje moliūgų sėklų aliejus yra vadinami "juoduoju auksu". Juoduoju vadinamas dėl tamsiai rudos arba tamsiai žalios (beveik juodos) aliejaus spalvos.

Aliejus pasižymi antioksidantiniu, regeneruojančiu, žaizdų gijimą skatinančiu, priešuždegiminiu, odos drėkinamuoju ir tonizuojančiu poveikiu. Dėl vitamino E, linolo ir eikozapentaeno rūgščių, moliūgų sėklų aliejaus padeda sumažinti padidėjusį odos lupimąsį. Jis gerina odos būklę, padeda ją išvalyti, atnaujinti, suteikia odai sveiką ir naują išvaizdą. Moliūgų sėklų aliejus padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų saulės spindulių, nuo saulės nudegimų.

Jis naudojamas siekiant paspartinti audinių regeneraciją po mikrotraumų, nudegimus ar lūžių. Jis taip pat padeda stiprinti plaukus ir nagus, skatina jų augimą. Iš moliūgų sėklų aliejaus gaminami maisto papildai, kurie pasižymi hepatoprotekciniu poveikiu, apsaugo nuo opų, turi antiseptinį poveikį, naudojami kaip stiprinamoji priemonė sklerozinės, uždegimų ir išsiplėtusios prostatos gydymui. Aliejus naudingas moterims nėštumo metu ir maitinant krūtimi (gerina laktaciją).

Moliūgų sėklų aliejus yra puikus prieskonis salotoms ir mišrainėms, suteikiant joms unikalų skonį. Pabandykite šiuo aliejumi apšlakstyti mėsos ar žuvies patiekalus – pajausite naują nuostabų skonį.

Būsimas mažylis

Vaikas pradeda rengtis gimimui. Imunitetas jau susiformavęs, o termoregulaicinis mechanizmas veikia. Vaiko kraujo sudėtis tampa stabilia. Kaulų čiulpai aktyviai funkcionuoja.

Virškinimo sistema taip pat yra pasirengusi suvirškinti jirmąjį maistą. Gleivių kamščiai iš vaikui nosies po truputį valosi. Inkstai perdirba po pusę litro skysčių kasdien ir išskiria šlapimą į vaisiaus vandenis. Tai atrodo neįtikėtina, bet vaikas gali fokusuoti žvilgsnį, girdėti garsus, matyti šviesą, jausti kvapus.

Vaiko išorė įgyja kūdikio bruožus. Motinos įsčiose šiuo laikotarpiu oda tvarkosi, pradeda kristi švelnus odą dengęs pūkelis (lanugo), varškinis sluoksnis (vernix) ant kūno sumažėja. Tačiau riebalinis sluoksnis aktyviai auga ir nėštumo pabaigoje vaikas pasidaro putlutis su raukšlelėmis. Lytiniai organai vis dar formuojasi, bet pakankamai gerai matomi.

Visa vidinė sistema ir organai susijungs ir pradės darniai veikti.

Šiame etape vaiko ūgis pasiekia 38 cm, o svoris 1200 g ar dar daugiau. Susiformavę raumenys apie save primena vis aktyvesniais vaiko judesiais. Erdvės apsivertimams ir pasisukimams vis mažiau. Vaikutis jau stipriai nekeis esamos padėties, o į pasaulį veršis aktyviau.

Fotosesija neštumo metu

Pasigaigus antram trimestrui pilvukas suapvalėjo, bet tai netrukdo mums judėti ir džiaugtis gyvenimu!

Pats laikas nueiti ir pasidaryti nėščiosios fotosesiją, kad įamžintume šį nepamirštamą gyvenimo momentą.

Į fotostudiją svarbiausia pasiimti gerą nuotaiką, tačiau yra ir keli praktiniai patarimai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį:

Pagalvok kuo apsirengsi tu ir tavo antra pusė?

Pasitark su fotografu kokio stiliaus bus nuotraukos. Ar fotostudijoje yra dekoracijų, kurios sukurtų norimą atmosferą nuotraukose?

Būtinai pasidarykite lengvą makiažą – pati arba kreipkitės į visažistą.

Ir šypsomės, šypsomės, šypsomės į objektyvą – tai nuostabus prisiminimas visam gyvenimui.

Bus ką parodyti vaikui, kai jis paaugs!

Pažiūrėk kokia mama buvo graži, kai tu dar buvai pilvelyje!

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg