VIDEO Nėštumo kalendorius. 35 savaitė: gali kilti dusinimo jausmas

06. Oct 2014, 09:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Būsima mama

Kartais gali kilti dusinimo jausmas. Nereikia šito bijoti - tai laikinas reiškinys. Kad palengvintumėte kvėpavimą, reikia atsistoti "keturiomis", atsipalaiduoti ir lengvai įkvėpti bei iškvėpti. Tos veiksmus kartokite, kol palengvės. Jeigu nepadeda, tuomet būtina kreiptis į greitąją pagalbą ir konsultuotis pas gydytoją. O šiaip 35 nėštumo savaitę dusulys yra visiškai fiziologinis reiškinys.

Šiuo metu gimdos dugnas yra pačiame aukščiausiame taške - 35 centimetrai virš gaktinės sąvaržos (lot.”syphysis pubis”) arba 15 centrimetrų virš bambos lygio. Dėl gimdos spaudimo spaudžiami plaučiai, kurie nustoja dirbti pilnu pajėgumu.

Po vienos savaitės pilvas pradės leistis, kas palengvins kvėpavimą, bet sukels nepatogumų dubens srityje.

Kiekvieną dieną būtina eiti pasivaikščioti gryname ore, kuris naudingas tiek mamai, tiek vaikui, bet negalima persistengti.

35 nėštumo savaitę galimi nemigos priepuoliai. Tam, kad rastumėte miegui tinkamą poziciją, reikia naudotis nėščiųjų pagalve, paprastas paprastas ar iš kažko (antklodės, medžiagos) ritinėlius. Sudėkite patogiai iš visų pusių ir nemiegokite ant nugaros.

Po 18 valandos mažinkite išgeriamų skysčių kiekį, kad nereikėtų itin dažnai naktį lakstyti į tualetą.

Praktiškai visos moterys nėštumo metu labai jaudinasi ir pergyvena. Daugelis jų sapnuoja nemalonius sapnus. Tokiu atveju geriausias “vaistas” - vyro ir šeimos moralinis palaikymas. Kiek įmanoma meskite blogas mintis iš galvos ir galvokite tik apie malonius dalykus. Venkite filmų ir televizijos laidų su smurto scenomis, nemalonius jausmus sukeliančių knygų ir kitų jus neigiamai įtakojančių dalykų.

Mityba

"Popkornai" ir pilno grūdo javai nėštumo metu

Taip, jūs teisingai išgirdote: popkornai. Jie taip pat laikomi pilnagrūdžiais javais. Pilnagrūdžiai javai labai naudingi nėštumo metu, nes labai turtingi maistinėmis skaidulomis ir maistinėmis medžiagomis, tarp kurių yra ir vitaminas E, selenas ir fitonutrientų - augalinės kilmės maistinės medžiagos, kurios gali saugoti organizmo ląsteles nuo pavojingų veiksnių. Bet nereikia apsiriboti tik popkornais ir užmiršti kitus pilnagrūdžius javus: avižos, nemaltų kviečių duona, grikiai, miežiai.

Būsimas mažylis

35 nėštumo savaitę vaisiaus kūnas jau gerai išvystęs, organizmas funkcionuoja harmoningai kaip vientisa visuma. Antinksčių išskiriami hormonai palaiko mineralų, vandens ir druskos balansą.

35 nėštumo savaitę kūdikio vystymasis tęsiasi, nes liko kelios galutinės detalės, kurios labai svarbios gyvybės palaikymui.

Didžiausią dalį šiuo momentu užima raumenų ir riebalų masės kaupimas. Prieš gimdymą paskutiniu metu kūdikis priaugo iki 220 gramų kiekvieną savaitę. 35 nėštumo savaitę vaiko svoris pasiekia 2,5 kilogramo, o ūgis 47 centimetrus. Šios proporcijos yra individualios ir priklauso nuo genų.

Šiuo vystymosi etapu vaikas yra unikalus, nes įvyko nepakartojamas odos formavimasis. Savo unikalumą įgavo ir veido bruožai. Bet akys šiuo periodu yra pilkai mėlynos, kurios netrukus įgaus savo galutinę spalvą.

Palaipsniui vyksta vaiko odos išsilyginimas ir ji įgauna rožinį atspalvį. Taip pat pasišalina laguno plaukeliai.

Šiuo periodu vyksta pečių suapvalėjimas. Greitai vaikas pradės leistis ir spaustis prie gimdos dugno pečiais ir galva. Vaiko kūnas jau įsitaiso į patogią padėtį gimdymui - žemyn galva.

Judesiai tampa suvaržyti, nes jau mamos įsčiose nedaug laisvos vietos. Toks jausmas, kad vaikas gali jums įdrėksti, nes nagiukai jau ilgi.

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg