Vyro dalyvavimas gimdyme: už ar prieš??

Vyro dalyvavimas gimdyme: už ar prieš??

21. Jun 2018, 18:44 Solveiga25 Solveiga25

Mūsų šeimoje net nebuvo abejonių, kad vyras gimdymo metu bus šalia. Taigi, kai laukėmės pirmojo vaikelio buvome nutarę, kad vyras gimdyme dalyvaus, tačiau pirmasis gimdymas pasibaigė extra CP, tad dalyvauti teko labai trumpai. Na, o dabar, kai artėja antrasis gimdymas ir vėl prieiname prie to paties klausimo, ar gimdymo metu vyras turi dalyvauti ar ne? Manau, kad tai kiekvienos šeimos bendras sutarimas. Ir aš esu tokios nuomonės, kad jei vyras nenori dalyvauti gimdyme, tai ir nereikia jo versti. Džiaugiuosi, kad šiuo klausimu mūsų šeimoje nekyla tokių diskusijų, kad galbūt geriau nedalyvauti, todėl iš vyro jaučiu labai didelį palaikymą ir paramą. 

Kadangi gimdymas jau nenumaldomai artėja, po truputį imu bijoti, tačiau jaučiuosi kiek saugiau, nes žinau, kad artimiausias žmogus bus šalia ir mane palaikys. Žinau, kad ir vyrui gali būti baisu, bet mes dviese viską ištversime.

O dabar pabandysiu sudėlioti "už" ir "prieš" kalbant apie vyro dalyvavimą gimdyme:

"UŽ"

1. Gimdymo metu vyras tampa tėčiu ir nesvarbu ar tai pirmasis ar antrasis ar n-tasis gimdymas. Kaip ir mes turime galimybę tapti mamomis, taip pat ir vyrai iš arti tampa tėčiais, visą tai be abejonės sustiprina porų ryšį.

2. Moteris tampa saugesnė. Žinojimas, kad esi ne viena ir turi didelį palaikymą iš šalia esančio artimo žmogaus suteikia ne bet ką kitą, o saugumo jausmą.

3. Vyras padeda malšinti skausmą. Kad ir kai tai beskambėtų, bet manau tikrai veikia. Nes paklausęs patarimų gali padaryti ir masažą ir padėti atsipalaiduoti.

"PRIEŠ"

1. Labai jautrus vyras. Gali tik pasunkinti gimdymą. Moteriai ir taip yra sunku gimdymo metu, o dar reiktų sukti galvą apie blogai besijaučiantį vyrą.

2. Nepasiruošęs gimdymui vyras. Toks vyras, kuris pastoviai trukdys su klausimais taip pat nepadės. O atsiranda ir tokių, kurie ir pradeda filmuoti bei fotografuoti. Mano nuomone toks vyras taip pat nepalengvintų gimdymo. 

3. Moterys, kurios jaučiasi nejaukiai. Yra ir tokių, kurios pačios nepageidauja, kad vyras būtų šalia gimdymo metu, nes jaučia gėdą, drovisi ir panašiai. Tokiu atveju žinoma geriau atsisakyti vyro dalyvavimo gimdyme.

4. Pasikeis intymus gyvenimas. Yra manančių, kad po dalyvavimo gimdyme vyrai kitaip pradeda žiūrėti į moteris. Kitaip tariant į šalį pasitraukia intymus gyvenimas.

 

Na, o dabar norėčiau išgirsti tikrąją patirtį, ar Jūsų vyrai dalyvavo gimdyme? Ar Jums tai padėjo, o gal atvirkščiai pablogino situaciją? Pasidalinkite savo patirtimi.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 24. Jun 2018, 12:28

Aš asmeniškai už. Man labai reikėjo palaikymo. Ir buvo daug ramiau, na kad jei kas ne taip, vyras šalia, ir pagert paduoti ir šiaip 😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 22. Jun 2018, 12:52

Vyras dalyvavo gimdyme 😀 Kartu buvo per sąrėmius ir patį gimdymą. Esu už, nes jaučiausi saugiau ir ramiau. Jis šaltų nervų, nepanikuojantis 😀 Esu emocionalesnė nei jis 😀 Todėl jis užtikrino, kad nepradėčiau panikuoti 😀

Geras palaikymas, kad ir sūnus padėjo tėčiui laukdamas kartu už durų 😉

Solveiga25 Solveiga25 21. Jun 2018, 23:30 Kristina B.

Kaip pavydu, kad tokie greiti gimdymai 😀 😀

Kristina B. Kristina B. 21. Jun 2018, 22:00

Pirmą gimdymą prasedėjau tūlike, tai seselės ir vyras laukė už durų.. išlindau tik stūmimui. Dalyvavo, nors buvom sutarę, kad išeis. Kažkaip taip gavosi. Antrą gimdymą sąrėmius atlaikiau viena (jau ligoninėj gulėjau, tai nespėjo atlėkti iš namų) ir sudalyvavo maždaug nuo to momento, kai reikėjo virkštelę nukirpti. Įtariu viską matė.. Nu nieko, atlaikė. Mano tie gimdymai tokie, kad nedaug laiko galvoti buvo. Visi tik staigiai staigiai staigiai 😃

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 21. Jun 2018, 21:43

Pirmam gimdyme vyras buvo sąrėmių metu, per stūmimą išėjo. Taip ir buvom sutarę. Man buvo gera žinoti, kad jis šalia ir jei kas bus kam pakviest daktarus. Antro gimdymo metu net neturėjau 'laimės' pasąrėmiaut, bet vyras būtų išvis nedalyvavęs, o ir nei kiek nedalyvavo - su sūnum laukė už durų. Taip nusprendėm dėl sūnaus, kad nereikėtųv am kelti streso paliekant pas ką nors priežiūrai, nes visi visada kartu būdavom, tad į ligoninę judėjom visi 😀