„Mano pirmoji abėcėlė“ - knygelė apie raideles patiems mažiausiems

„Mano pirmoji abėcėlė“ - knygelė apie raideles patiems mažiausiems

28. Oct 2016, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Labai smagu pristatyti knygutę apie lietuviškas raideles, kuri skirta tiems, kurie tik pradeda su jomis susipažinti - Inesos Gervės „Mano pirmoji abėcėlė“. 

Ši abėcėlė yra išskirtinė. Tai raidžių ir daiktų enciklopedija, kuri skirta patiems mažiausiems. Mažyliai jau nuo metukų amžiaus gali tiesiog žiūrėti paveikslėlius, o vėliau mokytis raideles!

Knygelėje pasitiks margos raidelės, nupieštos tokiomis spalvomis, kurias matome gamtoje ir savo aplinkoje, kuriomis puikuojasi įvairūs mums pažįstami daiktai. Kai tokios linksmos raidės ir raidė turi daugiau nei vieną asociaciją, mokytis smagiau! Taip pat smagus žaidimas bandant prisiminti, kokių gi dar daiktų trūksta?

KONKURSAS

Parašykite, su kokia pirmąją raide susipažino (ar dabar bando susipažinti) jūsų vaikutis ir vienai lapkričio 3 d. įteiksime knygą „Mano pirmoji abėcėlė“!

C.neringa C.neringa 02. Nov 2016, 23:58

Mūsų sūnus Nojukas pirmiausiai susipažino su raidele N. Tai jo vardo raidelė. Atpažįsta žodžius su šia raidele. Jam patinka Nojus, Neringa,namas, noras, nata, nykštukas, narvelis ir žinoma Ne žodelis tas tiek mes jau mokame ir atpažįsta mūsų trimetis:-)

indre27 indre27 02. Nov 2016, 09:11

Mano mergytes pirmoji raide buvo A ir C.

Solveiga25 Solveiga25 02. Nov 2016, 08:43

Matuko pirmoji raidelė M, tai žinoma jo vardo pirmoji raidelė ir M- tai MAMA 😀

Egelė Egelė 01. Nov 2016, 14:25

Mažylė kažkaip natūraliai mokosi po vieną raidelę, vis suranda kažkokią asociaciją su raide ir žodžiu. Pradėjo nuo M - mama, žino jau keletą, paskutinė išmokta G - tėčio vardo raidė 😀 smagu, kad vyksta natūralus mokymosi procesas ir mergytei tai patinka. Kad užtvirtint žinias, naujai raidelei, išsitraukiam spalvinukų iš interneto, turim raidelių žaidimų 😀

Natele Natele 31. Oct 2016, 14:24

Su A raidele. Gal dėl to, kad pirmoji dukrytės vardo raidė, o gal dėl to, kad daugelis vaikų ją gana lengvai įsimena 😀.

Raudona braškė Raudona braškė 31. Oct 2016, 10:18

D - pirmoji Dominyko vardo raidelė 😀

ramune. ramune. 29. Oct 2016, 14:08

Pirma išmokta raidė - A - vardo raidė. Kitos M - mama, T - tėtė 😀 Knygos iliustracijose pamačiau, kad apačioje parodyta, kaip taisyklingai rašomos didžiosios ir mažosios raidės. Labai labai šios abėcėlės norime👍 Vieną abėcėlės knygelę turime, bet ten tik spausdintinės raidės, norėjau dar šiandien parodyti kaip teisingai rašyti J raidę ir pastebėjau, kad nėra pavyzdžio.

Grumbolciki Grumbolciki 28. Oct 2016, 14:41

Bandome susipažinti su vienu ir kitu žodžiu,tai mama,tėtė,baba,močiutė ir t.t.Bandysime susipažinti su pirma raidele A.

Vytulka Vytulka 28. Oct 2016, 13:32

Igno pirmoji raidelė byvo I, nes tai jo vardo raidė. Dabar visur ją parodo ir ištaria. Išmoko, kaibuvo 1.7 m.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 28. Oct 2016, 12:34

Pirmoji išmokta raidė - A 😀 Turime knygelę, kur nuspaudus raideles, pasako raidę ir žodį. Sūnelis sykį nuspaudė A... A - Ąžuolas, -pasigirdo iš knygelės. O tai jo antras vardas, tad iškart ir įsidėmėjo. Kai pklausdavom kur A visose knygose parodydavo ir paskui demonstratyviai dar ir į save pirštą besdavo 😃

Dovileab Dovileab 28. Oct 2016, 11:04

Kokia puiki knygelė! Mūsų dukrytė, kai jai buvo apie 1,5 m., pirmiausia pažino keletą svarbiausių raidelių: U - Urtė, M - mama, T - tėtis, P - pupa (taip vadino savo močiutę), D - dė Da (taip sakydavo apie savo dėdę Darių), B - baba (Urtės prosenelė), A - au au (babos šuniukas, o dabar pamačiusi A raidelę sako Bimas - toks babos šuniuko vardas). Smagu, kad vaikai į raideles žiūri kur kas kūrybiškiau nei suaugusieji 😀!

skoda skoda 28. Oct 2016, 11:03

Kaip bebūtų liūdna, bet pirmoji Sofijos raidė buvo ne M ir ne T, o visgi A. Kodėl? 😀 Nes labai myli šuniukus, todėl pamačiusi juos nuolat sako "au". Taigi, mūsų pirmoji raidė yra pirmoji abėcėlės raidė A 😀

lina_baj lina_baj 28. Oct 2016, 10:57

Mano abiejų vaikų pirmoji išmokta atpažinti raidelė T - tėčio. Antroji M - mama ir trečios - pirmosios vaikų vardų raidės. Mes kažkaip pradėjom nuo šių, o ne nuo A 😀

Mikė Pūkuotukas Mikė Pūkuotukas 28. Oct 2016, 10:57

O mūsų pirmos raidelės A, B, C. Negaliu išskirti vienos, nes visos išmoktos vienu metu ir kažkaip netyčia, vardijant raideles knygutėje. Ir prisėdus prie knygelės su raidelėm mažoji iškart pareiškia, kad ieškos ABC 😀 Kitos raidės dar laukia savo eilės, kol sudomins dukrytę.

ODISEJAaa ODISEJAaa 28. Oct 2016, 10:52

Pirmoji raidelė turbūt buvo A . 😉👍🌷

LePukuota LePukuota 28. Oct 2016, 10:44

Pirmoji Amelijos pažinta raidelė - A. Pirmoji abėcėlės ir jos varduko raidelė su kuria susipažino 😉 P.S. labai gražios knygelės iliustracijos.