"MEILĖS KALBA: PASKATINIMO ŽODŽIAI"

"MEILĖS KALBA: PASKATINIMO ŽODŽIAI"

13. Sep 2015, 01:33 jaldija jaldija

Airidas ir aš mūsų šeimoje esame tie žmonės, kurie meilę reiškia visais įmanomais būdais, o ypač žodžiais ir apsikabinimais.
Edvinas ir tėtis yra santūrioji mūsų šeimos pusė. Jie savo meilę dažniausiai išreiškia apkabinimais, buvimu šalia, ir visokeriopa pagalba.
Jei paskatinimo žodžiai yra meilės kalba. Tai ši kalba bene dažniausiai skamba mūsų šeimoje. Be jos mes neaugtume dvasiškai, netobulėtume, be jos netvirtėtų mūsų šeima.

Mes nebijome žodžio ŠAUNUOLIS. Nepastebėjome šio žodžio neigiamos įtakos.
Giriame vaikus, nes jie mūsų akyse yra šaunuoliai, dažnai jų elgesys būna šaunus.
Giriame net tada, kai atrodo reikia barti. Bet argi tikrai? Jei vaikas atėjo ir prisipažino iškrėtęs kokią išdaigą, giriame ne už tai ką iškrėtė, o už tai, kad išdrįso prisipažinti. Giriame, ir žinome, kad taip “auginame” pasitikėjimą mumis. Tikimės, kad visada būsime tais žmonėmis, kuriems jie ateis prisipažinti, pasiguosti, pas kuriuos klaus patarimo. Tikimės, kad dabar girdami, paskatinsime visada elgtis dorai, nebijoti pakilti suklupus, nebijoti pripažinti suklydus.
O jei jų pasiekimai mokykloje puikūs, kodėl gi nepasakius, kad jie šaunuoliai. Nemanome, kad jų pažymiai nuo to suprastės.
Jei jie padeda mums namų ruošoje - jie šaunuoliai.
Jei džiugina mus savo elgiasiu, naujais pasiekimais - ir vėl sakome, kad jie šaunūs.
O jei darbas nepavyksta taip kaip norėtųsi, sakome, kad šaunu, jog dirbat, bet šį bei tą reikia pataisyti, reikia pasistengti, reikia mėginti dar ir dar kartą...Ir jei jie tai daro, mes matom jų pastangas ir vėl sakom: šaunuoliai. Kartais klausiam kaip jiems patiems atrodo: ar gerai atliktas darbas, ar geras elgesys, ir džiaugiamės ir giriam jei pastebi savo klaidas, jei deda pastangas jas ištaisant.
Kiekvienas žmogus nori būti pagirtas ir įvertintas,. Giriame savo vaikus, o jie atsako mums tuo pačiu. Giria mamą už “belekai” (panaudosiu jų žargonus) skanius pietus, už nerealią dieną, už “gerai atrodančius” darbus, už “jėgiškas” idėjas…
Aš gal kiek dažniau giriu vyrą, nei jis mane. Bet gyvenimiška patirtis įrodė, kad jei tai dažniau darau aš, dažniau ir pati sulaukiu pagyrimų. Pats mieliausias pagyrimas iš vyro man yra tai, kad jis sako jog esu gera žmona, ir puikiai auklėju vaikus ( nes taip jau yra , kad nors atrodo, jog auklėjam abu, bet pagrindinis vaidmuo atiteko man nuo pat jų gimimo).. Gal kam nors ir pasirodys keista, bet šiuos pagyrimus aš labai vertinu, ypač kai juos taria žmogus, kuris nemėgsta daugžodžiauti . Tai tartum mano gyvenimo variklis verčiantis ir toliau siekti to įvertinimo...


Gintarep Gintarep 13. Sep 2015, 08:37

va, va pastangas butina girti...prisipazinimas manau nuplauna visus nesklandumus...ai, gal ir geriau, kai vyrai "nesimeto" zodziais... gal butu ir sunkiau gauti nepelnytus pagyrimus, nei gauti/jausti retai, bet atsakingai istartus 🌷🌷🌷 Suprantu, norisi dazniau, bet... Gerai sakot, uztenka tu 2, kurie apima VISKA👍❤