"Noriu pabėgti į negyvenamą salą": psichologės komentaras

"Noriu pabėgti į negyvenamą salą": psichologės komentaras

29. Sep 2012, 07:00

Pamenate Aistės, gyvenančios Norvegijoje, laišką "Noriu pabėgti į negyvenamą salą"? Šiandien jį komentuoja psichologė Vika.

 

Aistė: „Gyvenu Norvegijos mažame miestelyje, kuriame keli namai ir viena parduotuvė, kitaip sakant, grynas "kaimas". Gyvenu čia su draugu ir dvejų metukų dukryte. Kol kas nedirbu, nes čia darbą susirasti sunkoka, mažoji neina į darželį, tad daugiausiai laiko praleidžiame namie. Gal atrodo, kad reikėtų džiaugtis tokiu gyvenimu, bet aš noriu nuo jo pabėgti.“

 

Visas mamos laiškas: Noriu pabėgti į negyvenamą salą

 

Komentuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveika, Aiste,

 

Gal esi truputį pervargusi, gal bendravimo trūksta? Pilna internetinių svetainių mamoms, ne jūs viena išgyvenat laikotarpį "Kur aš esu?" "Kaip čia atsiradau?" "PADĖKIT".

 

Būti mama - sunku, nuobodu, žavu ir kas svarbiausia - visada nuvertinamas darbas. Natūralu, kad tam mažam stebuklui norisi būti ideali mama, o kai svarstom apie idealus, tada staiga atrodome taip toli nuo jų... O ir pati ne kartą rašiau, kad labai sunku augti mūsų netobuliems vaikams šalia tobulybės siekiančių tėvų.

 

Mano patarimas: būtinai apie savo mintis ir norus pakalbėkit su savo draugu, rasit paguodą ir supratimą - pasijusit geriau. Galbūt rasite išeitį, kaip būtų galima pailsėt ir pabūt vienai.

 

Būtinai kalbėkite apie tai, kaip jaučiatės garsiai - greit pamatysit, kad šalia Jūsų daugybė mamyčių, kurios jaučiasi taip pat.

 

Sėkmės.

Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445

05. Mar 2013, 15:34

sveiki esu stiprei sutrikus . Mes su vyru niekada nesiaugojom ir nepastojom kiek buvo palnauota kai buvo nutrauktas vaistu vartojimas nieko ,o stai netiketai te ir yra . As jau antri metai sergu depresija ,po pirmosios gimimo susirgau jei sukakus 9 men nutraukiau maitinima ir pradejaqu vartoti antidepresantus ,jei jai 3 metukai bus balandi.. Nesussirgau si menesi menesinem po sav man pasidare bloga pradejau vemti paskui pasidariau nestumo testa teigiamas akys isprogo pasipyliau asarom ,mociute mane su seserimi nuramino ,nuejau pas gyditoja iskart sulaukus pirmadienio visa savaitgali buvau kaip ant adatu ,nuejau pas ginekologe ji paskaiciavo sako 5 sav nestumo ,paziurejo eho nestumas yra ,pasakiau kad geriu antidepresnatus ,ji mane nusiunte pas mano seimos gyditoja kuri man ir paskyre ,pasakiau gyditojai gyditoja iskart uzsipuole pasake kad ne tokioja bukleja gimdyti vaikus ,bet as griestai pries aborta yra tai yra ,nezinojau o dabar kad ir kokioja baimeja bet pasiruosus viskam del mazylio ,paskiau liepe nutruakti vaistu vartojima per dvi deinas nes depresija manyja ne pirma sav man jau antri metai . Ryt paskutine puseles dar per pusele ir daugiau nieko ,nezinau kaip tvarkysiuos su savimi o dar labiau bijau del vaikucio ,gal kas turejote patirties del depresantu vartojimo nestumo metu ir staigaus nutraukimo as geriau seroxat 20 mg ... prasau pasipsakokit nes tikrai isprotesiu ,pas daktare biaju eiti ,ginokloge neiko baisaus nepasake ,bet ji sake nelabai ismananti apie tokius dalykus ,drauge prigasdino kAD TURESIU DARYTIS ABORTA , to biaju nenoriu zudyti ,bet ir nuodyti mazylio ,tuo labiau kai turiu dziaugsma dukryte vyras dziaugiasi nestumu taciau jis balandi isvaziuoja i UK uzdarbiauti 7 men lieku viena ,nebezinau kaip ir kas galetu mane nuraminti ,padekite...man 21 metai. pirma gime 17 cezario operacija. soriukas kad neitema bet jau nezinau kur ka kelti ir kaip greiciau gauti atsakyma.......