"Paturbinti", turtingi sėklomis sausainiai.

"Paturbinti", turtingi sėklomis sausainiai.

13. Feb 2014, 16:57

Ne visos sėklos taip lengvai nukeliauja į kleckų pilvukus. Kartu ne viską ką norisi išeina gaminti, nes po mamos užpakaliu vis sklinda garsai: " mamyte, einam pažaisti", "mamyte, nedaryk to" ir t.t.

Taigi šiandien kaip kokia Mama Marta Steart kilusi is Stefordo (kur moterys tobulos...) sugalvojau, o kodėl gi savo dvimečiui nepasiūlius išsikepti sausainių? Ne bet kokių, o ryškiai GELTONŲ...

Taigi, sausainiai su sėklom ir parmezano sūriu:

200g sviesto,

100g tarkuoto džiugo,

truputis druskos,

truputis čili,

linų sėmenų, kalendros sėklų, kanapių sėklų (smagiai skamba ane?:))), kmynų, pankolio;

ciberžolė (geltonai spalvai išgauti),

kiaušinis.

 

Viską suminkė dvi didelės lapcės ir pora mažų letenėlių. Kepėm apie 15 minučių.

p.s. Valgėm su džiovintų pomidorų, špinatų ir česnako aptepėle. (žalio česnako dėl imuniteto irgi ne taip lengvai įsiūlysi mažyliui...).

Priešpiečiai išėjo puikūs.

Činčin!