"Super mažylė": masažuojame kūdikio rankytes

23. Feb 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamos diena – įtempta ir sunki, bet kasdien keliolikai minučių tikrai galime atrasti ritualui, kuris būtinas kiekvienam mažyliui. Kalbame apie prisilietimus ir masažą.

Prisilietimai mus daro laimingais! O mūsų mažieji, be mūsų pagalbos net neapsiverčiantys ant pilvuko, prisilietimų alksta dar labiau. Kiekvienas mamos ar tėčio paglostymas, pakutenimas, pabučiavimas - tai dienos didieji įvykiai, pildantys mažylio laimės rezervuarą.

Kasdienis kūdikio masažas – tai didelis nelengvas fizinis darbas mažyliui iki pusės metų. Bet tam, kad jis netaptų tiesiog šalta procedūra, jį galime paversti savo kasdieniu artumo ir meilės ritualu. 

Šiandien visą dėmesį paskirsime mūsų super mažylės Medutės mažosioms rankytėms, kurios tokiame amžiuje dar būna suspaustos į kumštukus. Maža to, neretai jos dar stipriai prispaustos prie kūnelio.

Masažo subtilybių mus moko tarptautinės kūdikių masažo asociacijos instruktorė Inga Ciesiūnė.

"Tam, kad mažylės rankytė būtų laisvesnė, naudojame atpalaidavimą liečiant - kai per kūdikio rankytę tapšnojame ne tiesiu delnu, bet “kišene”. Šiek tiek rankytę pakeliame, pasukame į šoniuką ir braukiam dviem pirštukais nuo delniuko iki pažastytės. Kalbiname kūdikį ir bendraujame", - pasakojo Inga.

Prisilietimai neturi būti per stiprūs, bet tvirti ir užtikrinti. Tad stebėkite savo mažylio reakcijas ir pasitelkite intuiciją.

Ateina mažųjų pirštukų eilė. Masažuosime juos nuo delno link pirštų galiukų. Beje, dar ir padainuosim. Ir visai nesvarbu, jei savęs nelaikote pačiu muzikaliausiu žmogumi visatoje. Svarbiausia jūsų balsas.

Pasak I.Ciesiūnės, jei mažylio piršteliai suspausti į kumštuką, pabandykite juos atlenkti tokiu judesiu: glostykite išorinę delniuko pusę nuo pirštukų link riešo, kad pirštukai atsipalaiduotų ir atsilenktų. Tada čiupkime nykštį ir dainuokime dainą.

Taip "pakalbiname" visus pirštukus ir pereiname prie riešo, kurio masažavimas jį tvirtins ir ruoš ropojimui. Paimame mažylio riešą ir su savo abiem nykščiais piešiame spiralę - tokiu būdu masažuojame vėl dainuojame dainą :)