"Žaidimų aikštelė": Kamuolys padeda vaikui pažinti erdvę

24. Apr 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tam, kad vaikai domėtųsi žaidimais, mūsų užduotis yra pasirūpinti tinkama tam aplinka - specialia vieta, kur būtų įvairūs daiktai ir žaislai, kurie mažyliams itin naudingi ir jiems lengvai pasiekiami. Žaidimų erdvėje nieko kito nevyksta išskyrus žaidimus, todėl vaikas žino - jeigu aš čia, aš žaisiu.

Kai tik vaikas gali laisvai judėti, jis susidomi  kitomis erdvėmis. Ir čia atsiranda noras žaisti kamuoliu! Kamuoliukai yra nepakeičiamas žaislas ir vaikai niekada nepavargsta jais žaisti. Štai, kaip aš galiu! Stebėkite, galiu padaryti ir dar ir taip!

Kamuolys yra vaikams vizualiai patrauklus objektas, todėl geriausia, kad jis būtų ryškios spalvos, bet paprastas. Kamuolį galima sugriebti, mesti ar pagauti.

20170421153023-53407.jpg

O mes turime pasirūpinti žaidimo saugumu - parodykite vaikams, kaip žaisti, nors jie norės kartoti ir kartoti. Kai vaikas žaidžia su kamuoliu, jo rankytės bendradarbiausja su akytėmis, o tai juk būtinas gebėjimas, kuomet mažylis savarankiškai mokysis piešti ir rašyti.

Kamuolį galima kažkur paslėpti. Jį galima išimti ar juos skaičiuoti, rūšiuoti.

Be to, mes galime vaikams pasiūlyti eiti paskui kamuolį. Kai vaikas matys jį riedant kelyje, tai plėtos jo erdvės pojūtį.

20170421153040-66349.jpg

Kamuolys yra apvalus ir tai padeda suvokti formas. Be to, kamuoliai gali būti įvairių dydžių.

Būtinai atminkite - žaidimų aplinka vaidina svarbų kamuolį ir kamuolys yra žaislas, pageidautinas kiekviename žaidimų kambaryje. Nepamirškite stebėti vaiko emocijų, nes jos atskleidžia labai daug, ką vaikas jaučia.

20170421153054-55380.jpg